≫ 

Ispovest napadnute direktorke OŠ Dragojlo Dudić: "Čoveka ne poznajem, telom je počeo da mi se unosi"

Zaposleni u ovoj školi su u strahu od novih incidenata

  • 8

Sinoć u dvorištu Osnovne škole Dragojlo Dudić na Zvezdari tokom priredbe dogodio se incident u kome je muškarac u alkoholisanom stanju pokušao da napadne direktorku škole.

Direktorka škole Daniela Pavić ispričala je za Telegraf da je umalo mogla biti žrtva napada, ali na svu sreću, roditelji koji su tu bili prisutni, sprečili su napad nepoznatog čoveka. Iako je, po prvoj informaciji, bila reč o tome da je u pitanju otac deteta, direktorka tvrdi da čoveka ne poznaje.

- Sinoć je naša osnovna škola organizovala svečani prijem učenika prvog razreda u školu. Nakon prozivke učenika i svega onoga što smo planirali u vidu zabave za decu i priredbe, deca su već bila prozvana i sa svojim učiteljicama su ušle u učionicu. U toku priredbe, iz mase se izdvojio jedan čovek, koji je možda bio jedan od roditelja učenika, ili možda slučajni prolaznik koji se zatekao u tom trenutku, ne mogu lično da potvrdim. On je uporno dobacivao i mahao rukama i pokušavao da mi se obrati. U jednom trenutku mi se približio i seo je na stepenice na kojima sam ja stajala - priča Daniela.

Kako kaže, u tom trenutku je postao jako agresivan, telom je počeo da joj se unosi, međutim na svu sreću, roditelji koji su bli u blizini su to primetili i odreagovali su.

- Ti roditelji koji su tada bili tu su takođe naši bivši učenici i njihova deca su se juče takođe upisala u školu, sprečila su ga u nameri da samnom ostvari fizički kontakt. Zbog toga što je njima počeo da se otima, iz redova roditelja odreagovala je ženska osoba u uniformi, za koju pretpostavljam da radi u MUP Zvezdara, takođe i saobraćajni policajac koji se tu našao na dežurstvu. Videla sam da su ga jedva savladali - kaže Daniela.

Daniela kaže da je problem u tome što Osnovna škola "Dragojlo Dudić" nema školskog policajca.

- Mi smo nažalost prepušteni sami sebi, na početku svake školske godine postoji pojačana saobraćajna kontrola ispred škole, kao i pomoć policajaca iz obližnjeg MUP-a Zvezdara koji povremeno obilaze školu, ali smatram da to nije dovoljno. Što se tiče same bezbednosti učenika, mi smo se organizovali tako da su deca, tokom samog boravka u školi, pod nadzorom dežurnih nastavnika koji pokrivaju dvorište, hodnike i bukvalno svaki ćošak škole. Tako da su deca bezbedna u školi, ne može da uđe niko, ako nije legitimisan i nema lična dokumenta. Međutim sami zaposleni se ne osećaju bezbedno u takvim situacijama, kada moraju da budu i profesori i nastavnici i da budu obezbeđenje - zaključuje Daniela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мали Радојица

    2. septembar 2022 | 20:08

    Ау,као да је био смак света,такорећи ништа се није десило а толика драма !

  • ATA970

    2. septembar 2022 | 19:59

    Nije mi jasno o kakvom je napadu ovde reč,ova sama kaže da nije uspeo da ostvari fizički kontakt sa njom.A to što je mlatarao rukama,dobacivao nešto,kako to može biti napad,izgleda su svi na nekoj funkciji u ovom Diznilendu umislili da su nedodirljivi i važni.

  • Samo pitam

    2. septembar 2022 | 20:51

    Pa jel napao ili nije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA