Novi kontejneri na Zvezdari, Vračaru i Čukarici

JKP "Gradska čistoća" nastavlja akciju zamene starih i dotrajalih kontejnera potpuno novim, na teritoriji beogradskih opština

  • 1
JKP Gradska čitsoća

Foto: JKP "Gradska čistoća"

U toku današnjeg i sutrašnjeg dana sa terena će ukupno biti povučeno 419 klasičnih nadzemnih kontejnera zapremine 1.1 metar kubni. Od toga, na opštini Zvezdara biće povučeno 170 dotrajalih klasičnih kontejnera koji će biti zamenjeni sa isto toliko novih, zapremine 1.1 kubik, i to u delovima naselja Vojvode Vlahović, Veliki mokri lug, Mirijevo i Zvezdarska šuma sa okolnim ulicama.

Tokom 6. septembra na Vračaru će 49 starih klasičnih nadzemnih sudova za odlaganje komunalnog otpada zapremine 1.1 kubik zameniti novi kontejneri istog tipa, dok će na Čukaričkoj padini 200 dotrajalih klasičnih nadzemnih sudova zapremine 1.1 kubni metar, biti zamenjeno sa 150 novih džambo kontejnera, zapremine 3.2 kubika.

Zamena starih, dotrajalih i oštećenih sudova za odlaganje komunalnog otpada novim obavlja se redovno, jer oni predstavljaju jednu od glavnih karika u održavanju higijene grada. JKP „Gradska čistoća“ apeluje na sve građane da pravilno odlažu otpad kako bi kontejneri što duže zadržali izgled i funkciju. Dovoljno je da u ove kontejnere ne odlažu šut i drugi građevinski otpad, kabasti otpad, nedovoljno ugašeni pepeo i žar što su najčešći uzroci oštećenja i izazivanja vatre koja dovodi do trajnog uništenja kontejnera.

Pored zamene kontejnera i promena tehnologije odnošenja otpada je česta aktivnost JKP „Gradska čistoća“. Džambo kontejner zapremine 3.2 kubika menja čak tri klasična nadzemna suda od 1.1 kubika, što doprinosi poboljšanju komunalne usluge odlaganja otpada i pozitivno utiče na izgled prestoničkih ulica. Ovi kontejneri zauzimaju manji deo javne površine, a zaprimaju veće količine otpada. Poklopci džambo kontejnera su uvek zatvoreni pa životinje lutalice i ptice ne mogu osipati otpad van kontejnera, koji se inače, otvara pomoću nožne papuče što sugrađanima znatno olakšava njihovu upotrebu. Pored unapređenja komunalnih efekata, džambo kontejneri imaju i prednost jer ne poseduju točkiće, pa je njihovo pomeranje, izuzev kamionima „Gradaske čistoće“, gotovo onemogućeno. Nesavesnim izmeštanjem kontejnera se učesnici u saobraćaju dovode u opasnost, a nova tehnologija odlaganja otpada u džambo kontejnere rešava i ovaj problem.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лола

    5. septembar 2022 | 15:34

    А на Лединама?! Већ две године је неко склонио све контејнере поред главне улице. Људи бацају смеће поред пута.Градска чистоћа да се огласи!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA