Radovi u naselju Grmovac: Biće produžena linija 606 i organizovan prevoz đaka do škole

Shodno planovima uređenja zemunskih naselja, radovi na saobraćajnoj i komunalnoj infrastrukturi izvode se na desetini lokacija

  • 3
Naselje Grmovac

Foto: Marko Jovanović

Gradska opština Zemun je saopštila da ubrzano teku radovi na povezivanju 4. nove i 5. nove ulice u naselju Grmovac, što je preduslov da se linija 606 javnog prevoza produži i poveća broj stajališta na relaciji Dobanovci–Grmovac.

Takođe, u centru naselja ispred Hrama Svetog Ilije, gradi se parking-prostor i uređuje deo saobraćajnice i prilaz porti.

 

U dogovoru sa roditeljima ovog zemunskog naselja, po prvi put, Opština je izdvojila sredstva i obezbedila prevoz osnovaca do obližnje škole "Stevan Sremac", koja se nalazi u Dobanovcima.

Video: Grmovac - najudaljenije zemunsko naselje, nastalo na njivi, sada u njemu živi 380 porodica

Inicijativa stanovnika Grmovca je ispunjena i, po rečima roditelja, naročito mlađih razreda. To konkretno znači da su oni rasterećeni, a deca bezbedna u saobraćaju.

Shodno planovima uređenja zemunskih naselja, radovi na saobraćajnoj i komunalnoj infrastrukturi izvode se na desetini lokacija, od Grmovca do centra Zemuna, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    6. septembar 2022 | 18:19

    А нови ред вожње линије 606? Нека реч о томе?

  • 606

    6. septembar 2022 | 17:01

    606💜

  • Predsednik Grmovca

    3. oktobar 2022 | 14:56

    Linija će biti produžena i ostaće jedno vozilo, to nikome ne ide u korist, totalna glupost. Jedina korisna stvar je taj dečji autobus.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA