Gradonačelnik Šapić najavio veću podršku gradovima i opštinama Republike Srpske

"Očekujem da se veoma brzo vide benefiti naše saradnje i da to pre svih osete mladi, a potom i čitav narod"

  • 2
Aleksandar Šapić, Republika Srpska, pomoć Republici Srpskoj Foto: Beoinfo

Država Srbija i Grad Beograd, u skladu sa politikom dobrosusedskih odnosa za koju se zalaže predsednik Aleksandar Vučić, pomagaće na sve moguće načine gradove i opštine u Republici Srpskoj kako bi naše bratske odnose podigli na još viši nivo, izjavio je danas gradonačelnik Aleksandar Šapić.

On je posle sastanka sa delegacijom Republike Srpske, a povodom održavanja manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" istakao da je naša obaveza kao grada i Republike da pomažemo srpskom narodu gdegod da živi, a posebno u regionu.

- Izuzetno mi je važno da kao gradonačelnik pokažem da će Grad Beograd podržavati svaku vrstu saradnje sa našom braćom iz Republike Srpske. I opština Novi Beograd, na čijem sam čelu bio 10 godina bila je bratimljena sa Banjalukom, pa nema razloga da i grad Beograd sad od kad sam ja na njegovom čelu, ne pokaže još prisnije i još bliže odnose sa našom srpskom braćom, reko Drine - rekao je gradonačelnik.

On je najavio da će kao primer dobre prakse bratimljenja Novog Beograda i Banjaluke predložiti predsednicima i ostalih beogradskih opština da odaberu neki grad ili opštinu u Republici Srpskoj sa kojom će uspostaviti visok stepen saradnje.

- Tako će se svaki Srbin iz Republike Srpske kada dođe u Beograd osetiti kao kod svoje kuće i obrnuto. Ukoliko tako ne činimo ne možemo da očekujemo ni od drugih da nas poštuju i tretiraju na način za koji smatramo da smo kao narod zaslužili i da nam pripada - naglasio je prvi čovek prestonice.

On je podsetio na nedavnu posetu Istočnom Sarajevu i Srpskom spomen-groblju u Sokocu gde je odao poštu našim palim borcima iz ratova devedesetih i najavio svoju ličnu kao i institucionalnu podršku srpskom narodu sa one strane Drine.

- Očekujem da se veoma brzo vide benefiti naše saradnje i da to pre svih osete mladi, a potom i čitav narod - zaključio je gradonačelnik.

Potpredsednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić zahvalila je gradonačelniku Šapiću na srdačnom prijemu i podsetila je da se danas obeležava deset godina od početka održavanja manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", zahvaljujući kojoj se susreću mnogi privrednici i javne kulturne ličnosti.

U delegaciji Republike Srpske su bili i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić i direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađan Cicović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ej

    8. septembar 2022 | 14:47

    Pomozi ti svojim gradnjanima. Nekoliko Hiljada u beogradu, nemogu da dobiju priključak za struju u 21 veku.

  • Krkiša

    8. septembar 2022 | 16:05

    Samo da ne priključi Beograd drugoj državi kao što je priključio svoju partiju drugoj partiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA