≫ 

Otvoren Evroprajd 2022: Nedelja ponosa počela manifestacijom ispred Palate Srbija i podizanjem zastave

Nedelja ponosa u Beogradu završava se Evroprajd šetnjom, koja zakazana za 17. septembar u 17 časova, ispred Narodne skupštine

  • 13

Evroprajd 2022 zvanično je otvoren danas u 12 sati ispred Palate Srbija. Prvi put podignute su zastave Evroprajda čime je zvanično počela Nedelja ponosa. 

Kako javljaju naši reporteri koji su ispred Palata Srbija, manifestacija je prvi put počela svečanim podizanjem zastava. Za kumu Evroprajda izabrana je Ivana Rašić Sajsi MC. 

Otvaranju Evroprajda 2022 prisutvovala je i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Goran Miletić, koordinator "Evroprajda 2022" zahvalio se medijima i prisutnima i najavio šetnju za subotu, 17. septembar. 

- Zvanično, od ovog trenutka počinje zvanično 130 događaja koji će obeležiti Evroprajd - rekao je Miletić i dodao da će Beograd pokazati da je otvoren i grad jednak za sve. 

Otvaranje Evroprajda čestitala je i Kristin Gerin, predsednica evropskih prajdova, istakavši da je to najvažniji Evroprajd koji smo do sad imali.

Pored Međunarodne konferencije o ljudskim pravima i velikog broja inostranih gostiju, diplomata, predstavnika stranih vlada, tokom trajanja Evroprajda biće organizovan i veliki broj izložbi, aktivističkih, edukativnih, kulturnih i zabavnih događaja.

U okviru Evroprajda, najavljene su i dve večeri koncerata, na kojima će nastupiti domaći i evropski izvođači, poput Senide, Sare Jo, Angeline, Roia Pereza, Patrika Mejsona i mnogih drugih.

Nedelja ponosa u Beogradu završava se Evroprajda šetnjom, koja zakazana za 17. septembar u 17 časova, ispred Narodne skupštine.

Evroprajd je panevropska LGBTI+ manifestacija, koja se svake godine održava u drugom gradu Evrope. Beogradski EuroPride biće ujedno i istorijski, jer je prvi koji se održava u regionu Zapadnog Balkana i generalno u ovom delu Evrope.

Kompletan program tokom Nedelje ponosa možete naći na linku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đuro

    12. septembar 2022 | 16:56

    Homoseksualcima su data mnogo veća prava nego nama normalnima. Šta još da im damo da nas puste da živimo normalan život, jesu li oni postali od oca i majke ili ih stvarno donose rode. Ako ja prošetam Terazijama vičući "ja sam normalan" mnogo ljudi će reći "bogami nisi" a lako je moguće da me i psihijatar pogleda. Sad im nije dovoljno da šetaju nego oni nama propisuju kako da decu vaspitavamo. Uče oca kako se prave deca!

  • Lola

    12. septembar 2022 | 15:08

    Hoće li se još i uvesti u svetski kalendar praznik "ponosnih"?

  • Srbin

    12. septembar 2022 | 16:28

    Šetati neće!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA