Prestonica burgera na Sava Promenadi

Uspešno završeno drugo izdanje Burgeraja

  • 0
Burgeraj, Sava Promenada Foto: Marko Obradović Edge

Drugo izdanje Burgeraja – festivala burgeraj by Birra Moretti pokazalo zašto se jedini raj za burgere u gradu nalazi upravo na Sava Promenadi.

Festival je predstavio selekciju najboljih burgera prestonice koje su licu mesta pripremali vrhunski majstori iz 13 najboljih "burgeraja" u gradu, a svako ko je posetio festival mogao je da pronađe burger za sebe, bilo da preferira juneći, smoked, angus, burger sa cepkanom butkicom ili možda rebarcima, italijanski kapreze burger, egzotičnu "frita cubanu", popularnu smeš izvedbu ili ipak veganski burger.

Na Sava Promenadi posetioci su imali prilike tokom vikenda da probaju više od 70 različitih kombinacija koje su pripremili istinski čarobnjaci za burgere, pa su tako poseban utisak ostavili upravo dodaci koji su se mahom bazirali na home made sosevima poput sosa od pistaća, džema od slaninice, majoneza sa tartufima, preliva od braon putera i aromatičnog bilja ali i svežeg povrća koje se, kako učesnici sami kažu, nabavlja od malih proizvođača što čini kompletan doživljaj posebnim.

Tokom sva tri festivalska dana uživalo se i u muzičkom programu uz podršku poznatih imena gradske DJ scene, u break dance performansima čuvene street dance ekipe "Floortodox" ali i u "Let’s get loud" aktivaciji tokom koje su mnogi sa radošću izmerili svoje vokalne kapacitete u decibelima.

Uspešno je sprovedena i društveno odgovorna akcija u saradnji sa mladim umetnikom Nikolom Velickim. Na samom festivalu posetioci su imali prilike da oslikaju grafički dizajnirane cegere u sito štampi, a učešćem u ovoj aktivaciji i kupovinom cegera pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ukupno prikupljena sredstva donirana su fondaciji "Budi human".

Na festivalu je maksimalno umanjena upotreba plastične ambalaže uz podršku kompanije Ball Packaging Europe što je i bio jedan od ciljeva organizatora. Koristile su se samo Ball Aluminium Cup – čaše napravljene od čistog aluminijuma koje mogu da se recikliraju neograničen broj puta sa minimalnim gubicima. Cilj ove inicijative, koja je deo projekta "Svaka limenka se računa" jeste podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju koji reciklaža ima za očuvanje planete Zemlje.

Burgeraj je posetilo više od 15.000 posetilaca koji su uživali u trodnevnom raju za sve burgere i hedoniste koji znaju kako se uživa u dobroj hrani, muzici i sjajnom ambijentu koji nudi promenada kraj Save, za koju se sada već pouzdano može tvrditi da je jedna od najatraktivnijih festivalskih lokacija u Beogradu.

Za više informacija: www.instagram.com/burge_raj/.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA