≫ 

Organizatori otkrili šta će uraditi ako MUP danas zabrani šetnju

U "Prajd Parku" na Kalemegdanu će biti žurka

  • 16
Beograd, LGBT, Gej Gay Prajd, Parada ponosa, zastava Foto: ATA Images

"Evroprajd 2022." u Beogradu otvoren je juče u podne ispred Palate Srbija, čime je zvanično počela Nedelja ponosa.

Iako je juče bilo informacija o tome da će ruta Evroprajda da bude promenjena, iz organizacije kažu da ona ostaje onakva kako je ranije zamišljena.

- Nije došlo do promene rute i nju samo mi možemo da promenimo, ne može da nam je menja MUP ili bilo ko drugi - kaže za Telegraf.rs Goran Miletić, koordinator "Evroprajda 2022".

Šetnja je zakazana za subotu, 17. septembar, u 17 sati. Prva tačka rute je Narodna skupština, a navedeno je da će kolona da prođe Dečanskom ulicom do Trga Republike, pa preko Studentskog trga, Uzun Mirkove, Pariske, i Bulevara vojvode Bojovića do "Prajd Parka" na Kalemegdanu, gde će biti žurka.

On je dodao da MUP Srbije do 16 sati danas treba da objavi da li će da zabrani održavanje manifestacije.

- Ukoliko MUP odluči da zabrani održavanje, znamo koji nam je naredni korak. Uložićemo žalbu MUP-u, a potom i Upravnom sudu - ističe Miletić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    13. septembar 2022 | 14:10

    U ovom odgovoru : " Samo mi to možemo promeniti, niko drugi.."; Možemo da zaključimo da smo MI/ OSTALI upravu što smo protiv ovakvih paradiranja. Ko nije razumeo, da pojasnim: Znači, kada lgbt organizacija odluči tako i tako, niko to ne može da promeni, to uviđamo po ovom odgovoru. Biće još gore ako im se dopusti da oni odlučuju, neka nas Bog pogleda i Smiluje se na nas grešne🙏🏻

  • Disko

    13. septembar 2022 | 13:56

    A gde ce biti "ponosni" roditelji?

  • Jelena lukacevic

    13. septembar 2022 | 14:23

    Gde je nasa policija, gde je ministar da spreci ovo samovlasce, pa oni ne zarezuju drzavu i to se njima.dozvoljava, strasno u kakvoj zemlji zivimo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA