Počinje naplata obilaska Hrama Svetog Save: Cena karte 300 dinara, ali samo ako svetinju ovako obilazite

Kako se navodi, u organizovani obilazak uključeno je razgledanje delova Hrama koji inače nisu dostupni svim posetiocima

  • 33
Liturgija pomirenja Hram Svetog Save Foto: Aleksandra Čolić

Od subote, 1. oktobra 2022. godine, naplaćivaće se organizovani obilasci Hrama Svetog Save uz pratnju vodiča Hrama Svetog Save i to na srpskom, engleskom i ruskom jeziku, a ne ulazak u pomenuti Hram, navodi se na sajtu Hrama.

Kako se navodi, u organizovani obilazak uključeno je razgledanje delova Hrama koji inače nisu dostupni svim posetiocima - ulazak u prostor amvona, prostor ispred ikonostasa i fotografisanje ipred samog oltara, razgledanje mozaika iz neposredne blizine, kao i delovi Kripte koji su inače zatvoreni.

Trajanje obilaska je od 30 do 45 minuta i podrazumeva pogled na Hram sa istorijske, umetničke i teološke strane, navode na sajtu.

Grupe koje su izuzete od plaćanja su deca, đaci, studenti iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, kao i sve posete državnih i crkvenih škola, univerziteta i institucija, kao i posete invalida.

Cena karte biće 300 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lokal

    1. oktobar 2022 | 10:56

    Narod ne ume da cita a ni ne ide u crkvu, sve je lepo objasnjeno, sve pise odbosi se na turisticke grupe a ne na obican sve. Kad naucite da citate i razumete ponovo udjite na vest. Zivela Srbija

  • Невена

    1. oktobar 2022 | 10:30

    Боме и ми и наша дјеца гдје год да иду на излете у друге државе .... посјете вјерским објектима и музејима морају улаз и обиласке платити. Не видим зашто би ми били у томе другачији... ?!

  • Boža zemunac

    1. oktobar 2022 | 10:48

    KAO VERNIK MOGU SAMO DA KAŽEM, SRAM VAS BILO. BOŽE OPROSTI IM JER NE ZNAJU ŠTA RADE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA