• 0

U toku izgradnja pešačke pasarele od Čukaričke padine do Ade Ciganlije: Završetak radova do kraja meseca

Ukupna dužina iznosiće 40 metara, širina četiri, dok će visina ovog prelaza iznad Obrenovačkog puta iznositi pet metara

  • 0
Pasarela Ada Ciganlija

Printskrin: Youtube/Beobuild

U toku je izgradnja pešačke pasarele koja će povezivati Čukaričku padinu i Adu Ciganliju, a završetak radova planiran je za kraj oktobra.

- Na veliko zadovoljstvo građana, izgradnja pešačke pasarele kod nekadašnjeg "Tempa", a sadašnjeg "Mega Maksija", koja će povezati Čukaričku padinu i Adu Ciganliju, počela je prošle nedelje. Ukupna dužina iznosiće 40 metara, širina četiri, dok će visina ovog prelaza iznad Obrenovačkog puta iznositi pet metara - rekao je danas Tanjugu Srđan Kolarić, predsednik Gradske opštine Čukarica.

- Na ovoj deonici je bila ugrožena bezbednost svih učesnika u saobraćaju zbog neprestanog pretrčavanja veoma prometnog Obrenovačkog puta sa Čukaričke padine ka megamarketima i Adi Ciganliji, uprkos činjenici da na razdelnom ostrvu već godinama postoji zaštitna ograda. Takođe, postojanje pešačkog prelaza koji je udaljen oko 150 metara od ove "pešačke rute" i očigledna opasnost nisu sprečili građane da na ovaj način skraćuju prelazak prometne saobraćajnice - rekao je Kolarić.

Iz tih razloga, kako je naveo, izgradnja pasarele je najbolje rešenje koje će doprineti većoj bezbednosti u saobraćaju.

- Pešačka pasarela se nalazi iznad Savske magistrale, na Čukaričkoj padini i u zoni je komercijalnih objekata „Citroena“ i „Delta motorsa“ sa jedne strane i „Tempa“ i „Lidla“ sa druge strane Savske magistrale. Ova pasarele projektovana je upravno na saobraćajnicu. Ukupna dužina pasarele sa krajnjim stubovima, pozicioniranim sa obe strane magistrale, kao i središnjim stubom, u razdelnom pojasu je 40,65 metara - rekao je Kolarić.

Prema njegovim rečima, pasareli se može pristupiti sa obe strane Savske magistrale, pomoću stepeništa koje je okrenuto u pravcu centra grada Beograda.

- Radovi se odvijaju u fazama, a završetak radova očekuje se 22. oktobra - rekao je Kolarić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok