• 1
 ≫ 

Policija upala u starački dom "Rojal" u Krnjači: U toku iseljavanje korisnika

 ≫ 

Inspekcija socijalne zaštite u ovom slučaju postupala odmah po saznanju o nelegalnom radu ovog objekta

  • 1

Inspekcija socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz asistenciju policije, popodne je ušla u nelegalni dom za stare „Rojal“ u Krnjači, kome je početkom avgusta izrečena mera zabrane rada.

Inspekcija je odmah po ulasku započela proces iseljavanja korisnika. Većina korisnika premeštena je u državne ustanove socijalne zaštite za smeštaj starih osoba, dok su po preostale korisnike došli srodnici.

Ministarstvo podseća da je Inspekcija socijalne zaštite u ovom slučaju postupala u okviru svojih nadležnosti odmah po saznanju o nelegalnom radu ovog objekta i da u nekoliko navrata inspektori nisu uspeli da uđu u objekat i izvrše inspekcijski nadzor.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja 19. septembra 2022. godine podnelo je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv privrednog društva „Rojal“ DOO iz Novog Sada, zbog nezakonitog obavljanja delatnosti i sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti.

Video: Starački dom iz pakla: Žive u nehumanim uslovima, mučki zapomažu za pomoć, a nema ko da im pomogne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok