Građani oborili kontejnere i blokirali ulicu u Mirijevu: "Šest meseci nam se izliva nelegalna kanalizacija"

Kako navode, problem je u placu pored, gde se nalazi jedna firma, koja je zabetonirala glavni odvod, ali je ostao neki pomoćni koji se često zapušti. Preme rečima ljudi, oni su više puta plaćali da se to očisti i otpuši, ali to im nije trajno rešenje, kao i njihova nadležnost

  • 13

Mestani Mirijeva, blokirali su saobraćaj u  ulici Jovanke Radakovic, nakon, kako kažu, višemesečnog problema izlivanja nelegalne kanalizacije.

Ekupa portala Telegraf.rs izašla je na teren, kako bismo videli šta se zapravo dešava u beogradskom naselju Mirijevo.

Ulica je blokirana, nekoliko autobusa stoji u koloni, a na početku i kraju ulice se nalaze kontejneri koji su oboreni u svhu barikada. Ljudi su izašli na ulice, koja je doslovno potopljena usled izlivanja kanalizacije.

Jak i veoma neprijatan miris, zaposeo je celu ulicu, a mi smo svedoci da nema gde da se zgadi, a da je asfalt čist.

Jelena Matić, koja živi u "problematičnoj" ulici, odlučila je da stane isperd naših kamera, i dočara nam ono kroz šta prolaze stanovnici ovog dela Mirijeva.

- Ja sam Jelena Matić i u ovoj ulici živim poslednje tri godine. Punih šest meseci nam se izliva nelegalna kanalizacija sa placa iznad. Kada prijavimo problem, niko se ne oglašava, samo nam kažu da nisu nadležni. Ovde se nalazi i vrtć, deca tu dolaze , a sve smrdi - kaže Jelena za Telegraf, id odaje:

- Mi ovde ostajemo dok se neko ne pojavi i ne reši problem, jer ne možemo ovde više da plivamo. Ako se neko oglasi, u redu, ali dok se neko ne pojavi mi odavde ne odlazimo - kaže Jelena, dok je u pozadini sve komšije podržavaju. Pojedini su izveli i svoju decu, a kako u glas govore, situacija je postala ozbiljnije nego što su očekivali.

Kako navode, problem je u placu pored, gde se nalazi jedna firma, koja je zabetonirala glavni odvod, ali je ostao neki pomoćni koji se često zapušti. Preme rečima ljudi, oni su više puta plaćali da se to očisti i otpuši, ali to im nije trajno rešenje, kao i njihova nadležnost.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    9. oktobar 2022 | 16:40

    Ova vlast radi protiv svojih gradjana Mi na ledinama nemamo struju ,a Romi i Kinezi kače bez ijednog papira

  • Sedi

    9. oktobar 2022 | 16:07

    Sedite svi na mobilnom a zivite u *vnima

  • Vratiti se kući

    9. oktobar 2022 | 17:15

    Svi meštani koji su izašli i blokirali ulicu treba da se vrate odakle su došli, sigurno njih 90% je doseljeno u Beograd u zadnjih 10 godina...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA