≫ 

Još jedna "majka hrabrost" dobila pomoć od Gorana Vesića i Fondacije “Gnezdo”

Maja Milešević je nezaposlena, nema podršku od strane oca svoje dece koji početkom godine prekida svaki kontakt sa njima

  • 0
Goran Vesić studio intervju Foto: Nikola Anđić

Sada već tradicionalno u okviru rubrike "Reši problem", emisije "Novo jutro", na televiziji Pink, rešavaju se problemi naših najugroženijih sugrađana i sugrađanki. Ovoga puta direktorka Fondacije "Gnezdo", Tanja Popović, posetila je samohranu majku četvoro maloletne dece Maju Milešević.

Naime Maja je nezaposlena, nema podršku od strane oca svoje dece koji početkom godine prekida svaki kontakt sa njima. Fondacija je ovom prilikom pomogla Maji da se ne nađe na ulici sa svoje četvoro dece i obezbedila joj je zakup stana u naradnih godinu dana.

Ovim povodom direktorka Fondacije “Gnezdo” je rekla:

- Fondacija je obezbedila stan mama Maji na godinu dana kako ne bi sa svojim mališanima ostala na ulici. U narednim danima Fondacija će takoće obezbediti i nameštaj za njihov dom, uz pomoć prijatelja Fondacije. Moram da naglasim da sam veoma zahvalna Goranu Vesiću, jer je on zaslužan što se mi iz vikenda u vikend družimo i pomažemo ljudima. To je čovek koji dok je bio zamenik gradonačelnika Beograa, nije sedeo u kabinetu, već je u svojoj pokretnoj kancelariji razgovarao sa gradjanima i slušao njihove potrebe i probleme. Tako je došao na ideju da osnuje prvu gradsku Fondacijiu “Gnezdo”, koja pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ponosna sam što sledimo politiku predsednika Vučića koji je i sam u kontaktu sa svojim gradjanima, zahvaljujući upravo takvoj politici predsednika, gospodinu Vesiću i televizji Pink mi uspevamo da iz dana u dan rešavamo probleme naših gradjana. U tome nam naravno pomažu i mnoge naše kompanije koje se uvek odazovu da pomognu.

Tanja Popović je dodala, da će uskoro dobiti jubilarnu nagradu koju dodeljuje Skupština grada, u visini od jedne plate, i da će sva sredstva donirati upravo za Fondaciju “Gnezdo”, kako bi pomogla nekij od porodica.

Maja Milešević nije krila svoje oduševljenje, zahvalila se na pomoći i brzom odgovoru Tanji Popović i Goranu Vesiću.

Vesić je rekao da mu je drago što Gondacija “Gnezdo”, nastavlja sa svojom misijom i pomaže porodicama koje nisu prepoznate u sistemu socijalne zaštite.

- Zahvalan sam donatorima koji odgovore na svaku moju molbu za pomoć ovim porodicama. Do sada smo obezbedili preko 400.000 eura, trenutno gradimo pet kuća u srpskom selu u Majskim poljanama u Glini, koje su stradale u zemljotresima. Pozivam sve ljude koji žele da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima - apelovao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA