Međunarodni Klub Žena Beograd (IWC) održava 19. godišnji dobrotvorni bazar

U nedelju, 16. oktobra, od 10.30 do 17.30 časova u Velikoj sali hotela Hajat Ridžensi na Novom Beogradu

  • 0
Charity Bazaar Hyatt Foto: Promo

Sredstva prikupljena na ovoj dobrotvornoj akciji biće podrška srpskim zajednicama koje su pogođene pandemijom Covid-19.

IWC Charity Bazaar (Dobrotvorni Bazar) je multikulturalni događaj koji okuplja više od 27 stranih ambasada iz Beograda koje predstavljaju zemlje širom sveta. Svaka ambasada će imati svoj šareno ukrašen štand, gde će se izlagati i prodavati hrana, pokloni, umetnički i zanatski predmeti i drugi proizvodi jedinstveni za njihovu kulturu. Sa zadovoljstvom najavljujemo da je naš počasni gost Prof. Dr. Darija Kisić Tepavčević koja će nas počastiti otvaranjem manifestacije. Voditeljka ceremonije biće Ivana Vučićević, Direktorka i glavna i odgovorna urednica Studija B.

Pored toga, biće održan i uzbudljiv kulturni program sa muzikom, dečijim horovima i plesom, uključujući mnoge predstave nacionalnog plesa iz zemalja učesnica. Kulturna emisija počinje u 11.00 časova i traje do kasno popodne. Biće održana i tombola sa više od 100 vrednih nagrada. Beograđani i drugi posetioci pozivaju se da razgledaju štandove, uživaju u zabavi, a možda i da im se posreći sa dobitnom kartom.

Kroz prethodne dobrotvorne bazare i druge aktivnosti prikupljanja sredstava IWC-a, klub je prikupio oko 650.000 evra i donirao sredstva nevladinim dobrotvornim organizacijama koje podržavaju siromašno i ugroženo stanovništvo širom Srbije. Neki od dosadašnjih korisnika dobrotvornog finansiranja IWC-a su NVO Amiti (podela humanitarnih paketa siromašnima), SOS Dečje selo i Vršnjaci Vršnjacima (podrška elektronskom učenju dece u Srbiji), i Karitas Srem i Subotica: podela paketa hrane.

Klub želi da oda priznanje i zahvali nekolicini svojih velikodušnih sponzora i donatora na podršci da dobrotvorni bazar postane stvarnost. Ovo uključuje hotel Hyatt Regency, International Kindergarten Little Sparrows, Beo Balet, ProHealth , Aroma Market, Julius Meinl i Fusion Communications. Naši istaknuti donatori su Brose, Lidl i Acibadem Bel Medic.

Međunarodni klub žena osnovan je pre 30 godina i zvanično je registrovan 2011. IWC je neprofitna volonterska organizacija koju čine supružnici diplomata, inostranih žena i uglednih Srpkinja zainteresovanih da promovišu prijateljstvo i razumevanje među svojim članicama i pomognu pridošlicama privikavanje na svoju novu zemlju. Trenutno broji oko 130 članova iz preko 40 zemalja.

Jedan od ciljeva IWC-a je da doprinese ugroženim ljudima u zemlji u kojoj članovi žive. U tom cilju, klub tokom cele godine organizuje akcije prikupljanja sredstava u dobrotvorne svrhe u Srbiji.

Dobrotvorni bazar ima dugu istoriju u Beogradu, ali poslednje dve godine nije mogao da se održi zbog pandemije Covid-19. Klub se nada velikom odzivu 16. oktobra i poziva Beograđane da prisustvuju ovom zanimljivom i inspirativnom događaju.

Cena ulaznice je 300 dinara, a za tombolu 250 dinara. Objave nagradne igre će se održavati periodično tokom dana. Za kupovinu ulaznica kontaktirajte treasurer@iwc.rs. Za više informacija o Dobrotvornom bazaru posetite sajt IWC-a vvv.iwc.rs ili na email bazaar@iwc.rs.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA