"Čistoća" i sutra nastavlja jesenju akciju suzbijanja krpelja

JKP "Gradska čistoća" nastavlja jesenju akciju suzbijanja krpelja na javnim površinama grada Beograda

  • 1
Krpelj Pixabay

U četvrtak, 13. oktobra, ukoliko to vremenske prilike dozvole, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP "Gradska čistoća" će sprovoditi tretman suzbijanja krpelja u periodu od 10.00 do 14.00 časova.

Tretmanom će biti obuhvaćene javne zelene površine od Pančevačkog mosta do Crvenke, od Pančevačkog mosta do Malog raja, Stepinog gaja, Šumica, Banjice, Avale, izletničke površine SP "Jajinci", Bojčinske šume, SC "Surčin", Barajeva, Mladenovca, Trešnje, Zvezdarske šume i Mirijevskog venca.

Dinamika suzbijanja krpelja zavisi od rezultata monitoringa i vremenskih uslova. Aktivnost krpelja je uslovljena temperaturom i vlagom kao i dužinom dana, a njihova brojnost iz godine u godinu varira u zavisnosti od klimatskih uslova. U našim krajevima aktivnost krpelja se javlja u dva perioda, u toku proleća i jeseni. Za vreme visokih letnjih, kao i niskih zimskih temperatura aktivnost krpelja opada.

Za suzbijanje ovih zglavkara koristi se preparat koji je registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisan je u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah. Apelujemo na sugrađane da ekipama koje sprovode tretmane suzbijanja krpelja omoguće nesmetan rad.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kaze mi jedan nema vise krpelja

    12. oktobar 2022 | 12:39

    A ja mu reko jer sam procitao u stampi da ih ima do polovine decembra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA