"Zašto radiš prljav posao?!" Od odgovora automehaničarke Nine zluradi zaneme: "Čista je duša i velika ljubav"

Nina Svilarić (25) iz Beograda, se bavi poslom na koji čak i muškarci reaguju mrštenjem

  • 18

Nina, mlada i lepa devojka, rešena je bila da šminku, haljine i štikle zameni cokulama, radnim pantalonama, i alatom u servisu automobila, gde radi poslednjih nekoliko meseci.  Kako i sama kaže, na ideju je došla iz ljubavi prema ovom poslu, a komentari okoline je nisu zanimali, jer je bila samouverena i sledila svoje snove.

Samouka je u ovom poslu, a želje i volje ima na pretek.

- Počela sam ovde da radim pre nekoliko meseci, ja ovaj posao volim i uvek me je to zanimalo. Nisam maštala o kulama i gradovima, već o poslu koji volim - priča za Telegraf.rs Nina Svilarić (25)

U radionici u Beogradu gde Nina radi, kolektiv čine muškarci koji je podržavaju i bodre.

- Ovde rade svi muškarci i to je istina, ali nema neke razlike. Mi svi radimo sve i nema podela, svakako, dogovaramo se o tome šta ko radi, ali nam dosta pomaže tehnologija koja napreduje. Prošlo je ono vreme kada se sve radilo ručno i kada je sve bilo duplo teže.

Nesvakidašnja je scena da devojka radi u auto-servisu, te kada ljudi vide Ninu, ne mogu da suzdrže svoje reakcije.

- Reakcija ima, bilo je i negativnih, ali je većina pozitivna. Svi se pitaju kako ja to radim tako "prljav" posao, ali ne shvataju da to uopšte nije prljav posao, a najbitnije je da ja taj posao volim i da ga radim kako treba.

Mlađe generacije se trude da budu u trendu, i neretko usled komentara okoline odlaze putem koji je manje "popularan" čime potiskuju svoje snove. Nina za njih ima posebnu poruku.

- Moja poruka svima, jeste da se bore za sebe i da slede svoje snove. Možda će vam ruke biti malo prljave, ali je najbitnije da imate čistu dušu i da radite ono što volite, sve drugo se opere - kaže plavooka Nina, koja nam je otkrila kako izgleda jedan njen dan:

- Ja ustanem ujutru malo ranije, jer imam četiri psa i četiri mačke, prošetam ih i nahranim, a potom dolazim ovde gde se dogovaramo ko šta radi, i tada se bacamo na posao, kako bismo što pre završili sve obaveze.

Na Ninine reči, nije ostao imun ni Đole Šljukić, koji je Nini otvorio vrata svog biznisa i primio je u svoj tim.

- Nina je sjajna, pre svega kao osoba, jako je kulturna, a o tome kakav je radnik ja nemam nikakve zamerke. Ona je super, radi kako treba, nikada nismo imali problem, kolege je vole i drago mi je da je ona ovde. Moram da kažem da sve radi, nema podela na muške i ženske poslove i to mi je isto posebno drago. Primio sam je ovde po preporuci i nisam zažalio, ona je bila neko ko je došao da uči, a na kraju evo je, radi i to sjajano - kaže Đole koji je ponosan na Ninu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👍👍👍

    19. oktobar 2022 | 14:42

    Bolje prljav posao nego prljav obraz

  • vm

    19. oktobar 2022 | 14:25

    Bravo za Ninu, ovo je 21. vek a u Srbiji je još na snazi 19. Mnogo je bolji ovaj njen posao nego raditi sa ljudima, tu odu živci.

  • Ćupričanin

    19. oktobar 2022 | 15:06

    Da je vise ovakvih devojaka gde bi nam kraj bio... Svaka čast devojko i sve pohvale za trud 👏🏻👏🏻 Da mi je da ozenim jednu takvu bog da me vidi... 90% danasnjih devojaka nije za u kucu,ne znaju dalje od nosa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA