Ekološki vikend: U subotu "Dan otvorenih vrata" za najmlađe Beograđane

JKP "Gradska čistoća" u subotu 22. oktobra, u terminu od 9.30 do 13.00 časova, organizuje, već tradicionalnu akciju, "Dan otvorenih vrata"

  • 0
Dan otvorenih vrata, Gradska čistoća Foto: JKP Gradska čistoća

Kapije preduzeća će tog dana biti otvorene za beogradske mališane koji žele da posete "Čistoću" i iskoriste jedinstvenu priliku da se u obezbeđenom krugu preduzeća, provozaju omiljenim smećarcima. Pored vožnje, najmlađi Beograđani će moći da nauče ili se podsete šta je to reciklaža, zašto je važna, kako se pravilno odlaže otpad, ko su ljudi koji brinu o čistoći prestonice i šta zajedno možemo da uradimo kako bi Beograd bio još čistiji i uredniji grad.

"Dan otvorenih vrata" je omiljena akcija najmlađim Beograđanima, jer im se pruža jedinstvena prilika da se provozaju u vozilima koja viđaju svakoga dana i koja obožavaju. JKP "Gradska čistoća" sa velikim zadovoljstvom organizuje ovakve akcije, jer su one jedan od načina podizanja svesti o značaju očuvanja životne sredine, a najčešće su usmerene na najmlađe, jer su upravo oni najveći potencijal promene društva, kada je reč o ekološkoj osvešćenosti.

Mališani će čuti i priču o ekološkim junacima animiranih crtanih filmova "Reciklosaurusi" i "Reciklotroni". Videće kojim se to vozilima, ali i čuti kako i zašto suzbijaju komarci i krpelji, kako se peru kontejneri, kada se i kako peru i čiste ulice, uklanja sneg, raščišćavaju "divlje" deponije, a i sami će moći da se oprobaju u rukovanju elektro-usisivačima i elektro-trotinetima.

Posetioce na edukativno-zabavnom vikendu očekuju pokloni, zakuska i osveženje. JKP "Gradska čistoća" poziva sugrađane na upoznavanje, druženje i edukaciju kako bismo zajedno u budućnosti više brinuli o čistoći glavnog grada Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA