≫ 

Nadvožnjak koji spaja Adu i Banovo brdo vapi za obnovom: Evo koji koraci su planirani u narednom periodu

Most predstavlja privremeni objekat

  • 5

Vremešna zelena konstrukcija, ograničenje 30 kilometara na sat i samo jedna minibus linija koja prolazi jednim od najvažnijih čukaričkih nadvožnjaka: onim koji spaja Radničku i Kirovljevu ulicu na Čukarici. Most je dotrajao i čeka se njegova potpuna obnova.

Naši reporteri snimili su kako danas izgleda ovaj čukarički nadvožnjak i od nadležnih potražili odgovore o tome kada će ponovo biti u funkciji za autobuse i kamione.

- Iz JP "Putevi Srbije" odgovorili su da drumski most ID 116 koji spaja Radničku i Kirovljevu ulicu u Beogradu, predstavlja privremeni objekat na lokaciji na kojoj je predviđena izgradnja denivelisane petlje sa punim programom veza. JP "Putevi Beograda" su angažovali "Mostprojekt", Tri omega inženjering i Institut IMS da izvrše redovni pregled stanja mostova na teritoriji grada Beograda i pregledom su ustanovljena oštećenja na delovima konstrukcije drumskog mosta preko Radničke u produžetku Kirovljeve ulice. Na osnovu Izveštaja o pregledu mosta, dopunskog mišljenja vršioca pregleda i mišljenja Nadzornog organa JP "Putevi Beograda" , u skladu sa Zakonom o putevima, predložili smo Sekretarijatu za saobraćaj da se ograniči kretanje vozilima mase veće od 12 tona - odgovor je Sekretarijata za informisanje grada Beograda.

- Imajući u vidu probleme u eksploataciji ovog mosta kao i njegovu važnost za funkcionisanje saobraćaja u tom delu grada, obratili smo se Sekretarijatu za saobraćaj, Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i inicirali da se, u skladu sa PDR za prostorno kulturno-istorijsku celinu Topčider I faza - Radnička ulica, opština Čukarica, kao i drugim dokumentima prostornog i urbanističkog planiranja, pokrenu aktivnosti na projektovanju i izgradnji nove mostovske konstrukcije. Odgovor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju je da u toku rešavanje imovinsko-pravnih odnosa kao i da će biti pokrenuta procedura za javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za novi objekat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • neko

    21. oktobar 2022 | 10:03

    Da taj most je veoma bitan! A šta je sa Pancevcem koji se raspada, a svaki dan toliko saobracaja prolazi! Šta ako se ne daj Boze nešto desi! Već se bio rastavio još davne 1988..! Mislim da je on prioritet, pa posle ovo…

  • Seka

    22. oktobar 2022 | 16:19

    Zar nije taj nadvožnjak oštećen prilikom pravljenja neupotrebljive pasarele?

  • Voja

    21. oktobar 2022 | 09:14

    šta se sad pravite pametni,most je ok.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA