≫ 

Popunjena sva mesta u rekonstruisanoj Beograđanki, a peti sprat je prava senzacija

U kompletno renoviranje Marera Properties je uložila više od 8 miliona evra, što predstavlja najveće ulaganje u Palatu Beograd još od njene izgradnje.

  • 0

Rekonstrukcija Beograđanke - Palate Beograd završena je u januaru ove godine, koja je kada se gradila bila najviša zgrada na Balkanu. Od 2020. godine, Beograđanka je u vlasništvu kompanije Marera Properties.

Nakon samo mesec dana, u decembru 2020. godine počeli su radovi na sveobuhvatnoj rekonstrukciji, kako bi objekat bio priveden nameni savremenog, modernog i poslovnog prostora A klase, od skoro 20.000 kvadratnih metara.

- Prvi zakupci su počeli useljavanje u rekonstruisanu Palatu Beograd u januaru ove godine, odnosno 12 meseci nakon početka sveobuhvatne rekonstrukcije - kaže za naš portal Iva Đurić.

U kompletno renoviranje Marera Properties je uložila više od 8 miliona evra, što predstavlja najveće ulaganje u Palatu Beograd još od njene izgradnje.

- Unutrašnjost je kompletno renovirana, zamenjene su kompletne instalacije, implementriran je sistem prirodne ventilacije, i uveden je pametni sistem za upravljanje koji će dodatno unaprediti energetsku efikasnost zgrade.

Kao što je u dobra izgradnje Palata Beograd bila pravo arhitektonsko čudo, sa više od 20 građevinskih i instalacionih metoda koje su tada prvi put primenjene na Balkanu, tako je i Marera prilikom rekonstrukcije nastojala da nekadašnja prva pametna zgrada ponovo predstavlja primer pomeranja granica savremenih arhitektonskih metoda i tehnoloških rešenja.

- Spoljnost je osvežena ali i očuvana s obzirom da je u pitanju kultirno istorijsko zdanje koje je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kultire grada Beograda. Fasada je osvežena, spoljašnja stakla su zamenjena i postavljena je rasveta. Takođe, na petom spratu se nalazi i bašta koja je uređena po najvišim standardima.

Kompletna zgrada, zasijala je punim sjajem, dok su svi detalji koji ovu zgradu čine prepoznatljivom ostali isti. Najbitnije je bilo da se zgrada renovira, ali da joj se očuva stari sjaj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA