Usvojeno: Racionalnija novogodišnja rasveta u Beogradu, grejanje slabije kad je napolju toplo

Pravilima o radu distributivnog sistema toplotne energije JKP “Beogradske elektrane” predviđeno je da se isporuka toplotne energije u toku grejnog dana može prekinuti u slučajevima povoljne spoljašnje temperature

  • 10
Panorama Beograda, Studentski dom, grad, Studenjak Foto: Marko Jovanović

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su Informaciju o odlaganju početka grejne sezone i racionalizaciji potrošnje električne energije za novogodišnju rasvetu.

Za tu tačku dnevnog reda današnje sednice gradskog parlamenta glasalo je 57 odbornika, protiv je bilo 18, a uzdržanih nije bilo.

U Infomaciji se navodi da je imajući u vidu novonastalu situaciju sa snabdevanjem energentima potrebno doneti odgovarajuće mere u cilju neophodnosti štednje energenata zbog postojanja opasnosti od potpunog prekida u snabdevanju, do čega bi moglo doći zbog globalne energetske krize.

Podseća se da se pravilima o radu distributivnog sistema toplotne energije JKP “Beogradske elektrane” predviđeno da se isporuka toplotne energije u toku grejnog dana može prekinuti u slučajevima povoljne spoljašnje temperature spoljašnjeg vazduha (iznad 15 stepeni).

Beogradskim elektranama se nalaže da ne započinju isporuku toplotne energije krajnjim korisnicima dok god je prognozirana povoljna spoljašnja temperatura, a Gradskom štabu za vanredne situacije nalaže se da u skladu sa vremenskim prilikama svakodnevno daje preporuku Elektranama o početku grejne sezone.

Javnom preduzeću Javno osvetljenje nalaže se da u cilju uštede električne energije i potrebe restriktivnog ponašanja prema potrošnji energenata novogodišnju rasvetu postavi od 15. decembra do 15. januara sledeće godine i to samo u centralnim gradskim celinama.

Nakon usvajanja Informacije predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević odredio je pauzu do 17 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    25. oktobar 2022 | 17:18

    Auuuu... Dno... Ovo je prevršilo svaku meru. Pa kad je napolju 15 stepeni u stanovima je ledeno. Užas

  • V8

    25. oktobar 2022 | 18:30

    A cena poreza zato skače..

  • Balkan

    25. oktobar 2022 | 17:49

    Ako se prica o stednji sta ce novogodisnja rasveta i to u trajanju od mesec dana, zaborabite to ne trosite el. energiju koju, kako kazete skupo placamo a EU je nece ni imati dovoljno za sebe, tesko da ce odatle nesto moci da se nabavi. Ako moze g. Vucic da iskljucuje struju u kancelariji i frizider zasto moramo da imamo novogodisnju rasvetu? Ziveli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA