Šapić: Iskustva Sankt Peterburga za kvalitetniji život sugrađana

"Uveren sam da za Beograd može da bude veoma korisno da sarađuje sa Sankt Peterburgom"

  • 1
Aleksandar Šapić Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Aleksandar Šapić primio je danas u Starom dvoru delegaciju Sankt Peterburga koja boravi u srpskoj prestonici u sklopu unapređenja saradnje dva grada.

Delegaciju Sankt Peterburga predvodi član Vlade Sankt Peterburga Jevgenije Dmitrijevič Grigorjev, a sastanku je, pored ostalih, prisustvovao i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poželeo je dobrodošlicu delegaciji iz Sankt Peterbuga i izrazio želju da se saradnja dva grada proširi, učini kvalitetnijom, a po pitanju određenih stvari i konkretizuje.

- Prijateljstvo i saradnja su istorijske, a sada je ta saradnja, to potenciram, i konkretna - rekao je Šapić novinarima nakon sastanka u Starom dvoru.

On je naveo da su se dogovorili po pitanju formiranja radnih grupa i da će zajednički odrediti ljude koji će imati intenzivniju komunikaciju u svakoj oblasti saradnje.

- Verujem da će u narednom periodu, građani Beograda moći i malo bolje da se upoznaju sa istorijom Sankt Peterburga i obratno, a imamo i ideju da nagradimo posetom tom gradu najbolje studente i decu koji budu znali najviše o istoriji - rekao je Šapić.

Aleksandar Šapić Foto: Beoinfo

Jevgenije Dmitrijevič Grigorjev je zahvalio gradonačelniku Aleksandru Šapiću i Gradu Beogradu na gostoprimstvu koje su, kako je rekao, osetili već sa prvim koracima u Beogradu te preneo preneo najlepše želje svim Beograđanima od gubernatora Sankt Peterburga Aleksandra Beglova.

- Sada otvaramo novo poglavlje u odnosima Sankt Peterburga i Beograda, a odavno smo uspostavili mostove prijateljstva koji nikada ne razdvajaju naše građane. Baza je svakako naša saradnja u svim oblastima koje su pre svega korisne i za Beograd i za Sankt Peterburg. Danas smo otvorili Informativno poslovni centar Sankt Peterburga u Beogradu koji će pomoći nastavku uspostavljanja novih pravaca ekonomske saradnje između naša dva grada - istakao je Jevgenije Dmitrijevič Grigorjev.

U ime Beograda sastanku su prisustvovali gradski menadžer Miroslav Čučković, glavni urbanista Marko Stojčić, sekretar za privredu Nikola Kožović, sekretar za sport i omladinu Nikola Penić i sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA