≫ 

Petodnevna poplava na Banovom brdu: "Izliva se pijaća voda, na kraju je više nećemo ni imati"

"Ja ovde živim 56. godina, i ovo je ovako nekoliko godina. Treći put ove godine nam curi voda, ali hvala Bogu imam ivičnjake pa nam se ne sliva u dvorišta, inače bi bilo još gore"

  • 1

Stanovnici ulice Straška Pindžura na Banovom Brdu svakodnevno do svojih kuća prelaze preko velike količine vode koja se uporno izliva, više puta godišnje. Uprkos brojnim pozivima, stanje ostaje isto, a na njihove žalbe nadležni neretko ostaju imuni.

Na samom početku ulice, nalazi se i muzička škola, ispred čijeg se ulaza najviše voda zadržava usled niže kote terena.

Spmenuta ulica je dužine oko 100 metara, a voda je prekrila svaki deo asfalta. Prema rečima stanara ulice, ova pojava im je postala normalna jer se dešava godinama. Napominju da su nadležni dolazili, ali da se nakon svega par meseci ponovo izliva voda.

- Ja ovde živim 56. godina, i ovo je ovako nekoliko godina. Treći put ove godine nam curi voda, ali hvala Bogu imam ivičnjake pa nam se ne sliva u dvorišta, inače bi bilo još gore - kaže nam Dušan.

Da voda ne predstavlja problem samo Dušanu, kazuje i komšinica koja živi u susednoj ulici, ali je primorana da se kreće upravo ovom rutom. A, kako tvrdi, postalo je neizdrživo, posebno poslednjih nekoliko dana.

- Ovo je ovde haos, i sramota! Zvali smo nadležne, čekamo da se pojave. Oni dođu, ne mogu da kažem, ali urade to tako da ponovo pukne, pa bili su pre tri meseca i evo opet. Ovo je pijaća voda, sve zgrade i kuće se tu snabdevaju, kakva je situacija svuda u svetu, na kraju ni vode nećemo imati - kaže nam Vrga Mara.

Kako starijim sugrađanima smeta voda, tako i mlađim ljudima koji šetaju ulicom. Nekoliko njih se našlo ispred škole, a kada su videli ekipu "Telegrafa", odlučili su da nam kažu svoja iskustva.

- Mislimo da nije lepo da nam svakodnevno ispred škole bude bara, posebno je zimi problem jer ta voda se zaledi, a nizbrdica je, na kraju lice je raskrsnica, em padamo, em može nekome automobil da prokliza, ne smemo ni da zamislimo šta sve može da se desi - kažu građani.

Video: Kraj rekonstrukcije izvora u Vodovodskoj za mesec dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    28. oktobar 2022 | 13:11

    molimo gospodina da pobegne obezbedjenju da sedne u skodu i obidje malo ulice svasta nesto svuda fali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA