• 0

Tokom vikenda besplatno odnošenje kabastog i elektronskog otpada

JKP "Gradska čistoća" tokom dana vikenda 5. i 6. novembra organizuje akciju besplatnog odnošenja kabastog i elektronskog otpada

  • 0
JKP "Gradska čistoća"

Foto: JKP "Gradska čistoća"

Tokom ove tradicionalne akcije koju preduzeće sprovodi svakog prvog vikenda u mesecu, sugrađani nepotrebne kabaste i elektronske predmete poput: kauča, ormara, komoda, stolova, starih televizora, računara, frižidera, šporeta i drugih kućnih aparata, mogu da odlože pored kontejnera ili ispred svojih dvorišta, odakle će ih ekipe "Čistoće" u potpunosti besplatno ukloniti.

O količini otpada i lokaciji na kojoj će kabasti i elektronski otpad biti ostavljen potrebno je obavestiti JKP "Gradska čistoća", kako bi ga ekipe preduzeća u najkraćem roku preuzele i sprečile njegovo gomilanje ili zauzeće trotoara. Sugrađani to mogu učiniti radnim danima pre organizovane akcije odnošenja kabastog otpada u terminu od 7.00 do 15.00 časova, ali i tokom samog vikenda u terminu od 7.00 do 14.00 časova, na besplatan broj telefona 0800 000 807.

JKP "Gradska čistoća" apeluje na sugrađane da iskoriste ovu akciju kako se kabasti i elektronski otpad ne bi gomilao na javnim površinama ostalim danima u mesecu kada se ta usluga naplaćuje. Odnošenje kabastog i elektronskog otpada besplatno je samo za građane Beograda, dok pravni subjekti i preduzetnici uslugu odnošenja kabastog i elektronskog otpada mogu koristiti kad god imaju potrebu za tim po izuzetno povoljnim cenama, a usluga se naplaćuje po kubnom metru odnetog otpada i broju utrošenih sati.

Podsećamo sugrađane da šut i stolarija, odnosno vrata i prozori, ne spadaju u kabasti, već u građevinski otpad, a usluga odnošenja te vrste otpada se naplaćuje u skladu sa cenovnikom vanrednih usluga JKP "Gradska čistoća". Sve informacije o cenama i uslugama preduzeća dostupne su na sajtu www.gradskacistoca.rs.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok