Zašto treba posetiti Beograd? Sidnej tajms objavio tekst, pa posebno izdvojio jedan deo grada

Čitaocima se posebno preporučuje poseta Zemunu, izuzetna kulturna kao i gastronomska ponuda Vračara

  • 0
Knez Mihailova Ulica Foto: Nikola Tomić

Britanski list "Sandej tajms" objavio je preporuku za putovanje u Beograd i detaljan vodič kako provesti vikend u glavnom gradu.

Autorka članka Meri Novaković ističe lepote jesenjeg Beograda, prepunog sugrađana i turista koji uživaju duz obala Save i Dunava po veoma prihvatljivim cenama, saopštila je Turistička organizacija Beograda (TOB).

Šetnja Beogradskom tvrđavom koja je istorijsko srce, upijanje energične atmosfere centra grada, i poseta Narodnom muzeju, Muzeju savremene umetnosti, Muzeju Jugoslavije kao i Dvorskom kompleksu na Dedinju su po mišljenju autorke nezaobilazne stavke prilikom posete Beogradu.

Čitaocima se posebno preporučuje poseta Zemunu, izuzetna kulturna kao i gastronomska ponuda Vračara.

- Pređite Savu, idite u Zemun, i došli ste na tlo bivše Habzburške monarhije, sa elegantnom baroknom arhitekturom. Kada posetite pijacu, prošetajte promenadom punom kafića pored Dunava, pre nego što se zavučete u kaldrmisane ulice koje vode do Kule Gardoš koja nudi fantastičan panoramski pogled sa vrha - preporučuje Novaković.

Ona kaže i da Vračar nudi veoma mnogo uprkos malom prostoru i predlaže vođene ture u Muzeju Nikola Tesla svraćanje na Kalenić pijacu po dimljeno meso i lokalni sir.

Navodi i da je u blizini Hram svetog Save koji treba posetiti zbog monumentalne kupole koju poredi sa Aja Sofijom u Istanbulu i zbog miliona svetlucajućih delića mozaika koji krase enterijer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA