Ambasador Japana i predstavnici japanskih kompanija u Starom dvoru razgovarali sa gradonačelnikom

Šapić je zahvalio japanskim prijateljima na pomoći koju pružaju

  • 0
Stari dvor Aleksandar Šapić Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić primio je danas u zdanju Starog dvora delegaciju Japana, koju je predvodio ambasador Takahiko Kacumata.

Gradonačelnik Šapić je delegaciju Japana, koju su činili predstavnici kompanije "Itoču" i Japanske međunarodne agencije za saradnju JICA, upoznao sa velikim infrastrukturnim projektima u našem gradu.

Podsetio je da su Vlada i narod Japana 2003. godine poklonili Beogradu autobuse koji se i danas nalaze na ulicama našeg glavnog grada.

Kako je naveo, ne smeju se zaboraviti ni velike donacije ove zemlje Beogradskom univerzitetu.

On je rekao da u Beogradu radi nekoliko japanskih kompanija, od kojih "Itoču" radi na jednom od najvećih projekata javno-privatnog partnerstva u gradu, na deponiji Vinča.

Šapić je, takođe, podsetio na zajednički projekat Grada Beograda, Sekretarijata za javni prevoz i Japanske međunarodne agencije za saradnju JICA, koji se odnosi na modernizaciju javnog prevoza u našem gradu.

Zahvalio je japanskim prijateljima na pomoći koju pružaju na tom polju i istakao da je modernizacija gradskog prevoza veoma bitna za bolji i kvalitetniji život naših sugrađana.

Gradonačelnik je naglasio da je Beograd danas veoma atraktivna, privredna i turistička destinacija, i pozvao japanske investitore da ulažu u Beograd, a japanske turiste da u što većem broju posete srpsku prestonicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA