≫ 

Izmena trasa linija gradskog prevoza na Vračaru i Bežanijskoj kosi

Trolejbuske linije 19, 22 i 29 i dalje ne funkcionišu

  • 1
Slavija Foto: Mateja Beljan

Iz Sekretarijata za javni prevoz saopštavaju da će tokom završne faze radova na redovnom održavanju Mileševske ulice, na delu od Trga Milene i Gage do zone raskrsnice sa Ulicom Branka Krsmanovića, od 13. do 15. novembra doći do promena u radu linija javnog prevoza. I tokom izvođenja radova na redovnom održavanju Ulice partizanske avijacije na Bežanijskoj kosi doći će do promena trase linija. Ovi radovi će se izvoditi na delu između zone raskrsnica sa ulicama Marka Čelebonovića i Stojana Aralice, od 14. do 18. novembra.

Mileševska

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi važiće sledeći režim rada linija javnog prevoza:

Trolejbuske linije 19, 22 i 29 i dalje ne funkcionišu.

Funkcionisaće privremena trolejbuska linija 22L (Studentski trg – Trg Slavija) i autobuska linija 29A (Trg Slavija – Medaković 3).

Vozila sa linija 21A, 29A i E1 će saobraćati u oba smera trasom: Trg Slavija – Makenzijeva – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog – Južni bulevar – Đerdapska (Grčića Milenka u smeru ka gradu) -Gospodara Vučića – Vojislava Ilića i dalje redovnom trasom prema naseljima Medaković 3 i Učiteljsko naselje.

Mileševska radovi Foto: Beoinfo

Vozila sa linije 83 će i dalje ići u oba smera trasom: Trg Slavija – Makenzijeva – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog – Kalenićeva – Mileševska, gde će vršiti promenu smera kretanja preko Ulice cara Nikolaja II, u visini Skvera Milene i Gage i dalje redovno prema Zemunu.

Na linijama 21A, 29A i E1 vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sledeća stajališta: "Maksima Gorkog" – smer ka Zvezdari (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 46 i 55), "Grčića Milenka" – smer ka Zvezdari (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55), "Bačvanska" – smer ka Zvezdari (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55), "Škola Vojislav Ilić" – smer ka Kruševačkoj (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55), "Bačvanska" – smer ka Kruševačkoj (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55), "Grčića Milenka" – smer ka Kruševačkoj (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 22, 46 i 55); "MPI" – smer ka gradu (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 46 i 55).

Na liniji 83 vozila će koristiti sledeće stanice: "Pijaca Kalenić" – smer ka gradu (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 25, 25P i 26) i privremeno polazno/dolazno

stajalište "Mileševska" u Mileševskoj ulici ispred kućnog broja 52.

Partizanske avijacije

Radovi u ovoj fazi podrazumevaju zatvaranje za saobraćaj desne kolovozne trake Ulice partizanske avijacije (gledano u smeru ka SRC "11 april"), pri čemu će se leva kolovozna traka (gledano u smeru ka SRC "11 april") koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja.

Tokom izvođenja radova autobusi sa linija 74 i 75 će u smeru ka Studentskoj ulici saobraćati sledećom trasom: Dr Huga Klajna – Peđe Milosavljevića – Partizanske avijacije (leva kolovozna traka koja će biti dvosmerna za saobraćaj) i dalje redovnom trasom.

Bežanijska kosa radovi izmenjene trase Foto: Beoinfo

Linije 76, 612 i 708 će u smeru ka Studentskoj ulici imati trasu: Marka Čelebonovića – Nikole Dobrovića – Tošini bunar i dalje redovnom trasom.

Privremeno se izmešta stajalište "Nikole Dobrovića" za smer prema gradu, za linije 74 i 75, u Ulicu partizanske avijacije, oko 100 metara ispred zone raskrsnice sa Ulicom Nikole Dobrovića.

Privremeno se izmešta i stajalište "Stojana Aralice" za smer prema gradu, za linije 74 i 75, u Ulicu partizanske avijacije, oko 40 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom Stojana Aralice.

Privremeno se uspostavlja stajalište "Peđe Milosavljevića 1" za smer prema gradu, za linije 74 i 75, u Ulici Peđe Milisavljevića, na poziciji oko 60 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom dr Huga Klajna.

Vozila sa linija 76, 612 i 708 će u smeru ka Studentskoj ulici koristiti stajalište "Nikole Dobrovića" koje koriste u redovnom režimu linije 65, 70, 72, 82 i 613 u Ulici Nikole Dobrovića, kao i stajalište "Železnička stanica Tošin bunar" koje koriste linije 45, 65, 70, 71, 72, 82, 601 i 613 u Ulici Tošin bunar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA