Od Starog merkatora do Leštana: Institut za transfuziju objavio lokacije na kojima možete dati krv od nedelje

Ekipe će biti raspoređene na različitim beogradskim opštinama

  • 1
Dobrovoljno davanje krvi, davaoci Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Institut za transfuziju krvi poziva sugrađane da i sledeće nedelje daju krv i tako spasu nekom život.

Ova ustanova ima ustaljeno radno vreme, radnim danima od 7 do 19, a subotom i praznicima od 8 do 15 časova.

U ponedeljak, 14. novembra, od 10 do 16 časova krv se može dati na Građevinskom fakultetu (Palilula).

Građani krv mogu dati i u utorak, 15. novembra, od 8 do 14 časova u Drugoj ekonomskoj školi (Voždovac), od 9 do 13 u Prvoj ekonomskoj školi (Stari grad), a od 10 do 15 časova kod Starog Merkatora u Novom Beogradu.

U sredu, 16. novembra, od 10 do 15 časova akcija se organizuje u Visokoj školi strukovnih studija za informacione i komunikacione tehnologije (Palilula), te od 11 do 16 časova na Pravnom fakultetu.

Akcija se nastavlja i u četvrtak, 17. novembra, kada se krv može dati na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu od 10 do 15 i u Crvenom krstu Obrenovca od 9 do 14 časova.

U petak, 18. novembra, transfuziološki autobus biće kod „Atrijuma” u Novom Beogradu od 10 do 14 časova, a u subotu, 19. novembra, krv se može dati u Mesnoj zajednici „Leštane” u Grockoj, od 9 do 13 časova.

Tržni centri „Ada mol”, „Banjica” i „Ušće” priključiće se akcijama tokom vikenda. Detaljan plan može se naći na sajtu Instituta za transfuziju krvi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shampita

    10. novembar 2022 | 12:17

    Dobrovoljni sam davalac krvi. Istu sam davala 15-20 puta do sada. Neka mi neko objasni zašto svi punktovi na kojima se daje krv su organizovani radnim danima do 14 ili 15 časova. Ko im je interesna grupa? Deca i penzioneri? Ljudi koji su dobri kandidati za davanje krvi su osobe od 20 do 50 god života. Mi smo tada, kada institut organizuje akcije, na poslu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA