≫ 

Reporter "Telegrafa" u zgradi Hemijskog fakulteta: Ugljen-dioksid više ne curi, zatvoren prolaz ka podrumu

Kako saznajemo na licu mesta, greškom je aktiviran ventil za gašenje požara

  • 0

Deo zgrade Hemijskog fakulteta je zatvoren i zabranjen je prolaz u prostorije gde se dogodio akcident, a studenti i zaposleni upozoreni su pregradama i natpisom da je zatvoren prolaz u podrum.

Kako saznajemo na licu mesta, došlo je do curenja ugljen-dioksida usled aktiviranja ventila i naložena je hitna evakuacija.

Hemijski fakultet Foto: Telegraf.rs

Dekan Hemijskog fakulteta prof. dr Goran Roglić kaže za Telegraf.rs da je neko od zaposlenih greškom aktivirao ventil i da je zbog toga došlo do curenja ugljen-dioksida, kao i da su sada studenti i profesori bezbedni i da se nastava odvija normalno.

- Ljudskom greškom aktiviran je ventil i zbog toga je došlo do curenja ugljen-dioksida iz boce koje se koriste kao sistem za gašenje požara. Istog momenta je naređena evakuacija čitave zgrade, kao i zaposlenih lica, kako bismo bili sigurni da niko neće doći u kontakt sa ugljen-dioksidom i kako bismo omogućili maksimalnu bezbednost studentima. Nakon toga, studenti su već posle četrdeset minuta vraćeni u zgradu jer su vatrogasci konstatovali da je koncentracija ugljen-dioksida pala i da na prizemlju i višim spratovima nema opasnosti. Takođe, izvršili su provetravanje, a mi smo doneli odluku da se dva podruma neće koristiti do sutra - kaže Goran Roglić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA