• 0

Stanovnici Kumodraža dobijaju kanalizaciju: Počeli radovi, evo kako će teći

Sve prateće probleme tokom izvođenja radova građani mogu prijaviti na broj telefona 011/785-7882

  • 0
Kumodraž, radovi kanalizacija

Foto: Opština Voždovac

Posle dugog čekanja stanovnici Kumodraža dobiće kanalizaciju. Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Kumodraž selu i Kumodražu 1 ugovoreni su sa izvođačem radova Mašinokop doo Šabac u ukupnoj dužini 15.135,84 metara.

U selu Kumodraž radiće se na regulaciji postojećih saobraćajnica: Prolećna, Vinarska, Kovačka, Stare porte, Tekeriška, Jasmina, Jovana Todorovića, Narednika Grujice Stankovića, Voćarska i delovima ulica Topola, Vojvode Stepe, Prolomska, Miholjska, Đurđevdanska i Božićna. Ukupna ugovorena dužina kanalizacije je 8.151,28 metara, a rok za izvođenje radova je 240 dana.

Radovi su počeli da se izvode u Ulici Stare porte i danas se završavaju, a sutra počinju radovi u Ulici Voćarska i odmah posle toga u Božićnoj ulici.

Kumodraž selo - Vojvode Stepe radiće se u regulaciji postojećih saobraćajnica: Vojvode Stepe, Ruža, Kosovskih božura, Pšenička, Zemljoradnička, Daljska, Letnja i Đurđevdanska. Ukupna ugovorena dužina kanalizacije je 5.202,91 metara, a rok za izvođenje radova je 210 dana.

Na Kumodražu 1 radiće se u regulaciji postojećih saobraćajnica: Sokače, Stepenička, Srednja, Kružna, Jabuka, Stara i u delovima ulica Oktobarska, Majska, Milana Živkovića, Topola, Ljubičica, Listopadna i Gunjak. Ukupna dužina kanalizacije je 1.781,65 metara, a rok za izvođenje radova je 160 dana.

Izvedeni su radovi na izgradnji kanalizacione mreže i zatrpavanju rova u ulicama: Sokače L=107,4m, Srednja L=191,3m, Jabuka L=54,4m, Ljubičica L=125,3m, Stara 1 L=78,2m, Stepenička L=298m i Kružna L=144,4m. U ulicama Srednja i Ljubičica JKP "Beograd put" treba da izvede radove na kompletnoj kolovoznoj konstrukciji kroz godišnji program održavanja.

Predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić obišla je početak radova i tom prilikom zahvalila se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, ministarki za zaštitu životne sredine Ireni Vujović, Gradu Beogradu, gradonačelniku Aleksandru Šapiću i Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda na pomoći da ovo naselje konačno dobije kanalizaciju.

Projektovanje je finansirala Opština Voždovac. Sve prateće probleme tokom izvođenja radova građani mogu prijaviti na broj telefona 011/785-7882.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima