• 3
 ≫ 

Gradonačelnik Šapić: Saradnja lokalnih zajednica i jačanje institucija na usluzi običnom čoveku

 ≫ 

Beograd mnogo puta pokazao da je na usluzi običnom čoveku, trudeći se da to iz dana u dan unapređuje

 • 3
Šapić

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić pozdravio je u ime domaćina učesnike Pedesete skupštine Stalne konferencije gradova i opština, ocenjujući tom prilikom da je ovaj događaj najvažnije okupljanje predstavnika lokalnih vlasti u našoj zemlji. Jubilej od pet decenija uvodi u naredni, još veći jer će se sledeće godine obeležiti sedamdeset godina od osnivanja SKGO, podsetio je Šapić.

- Beograd je jedan od gradova koji su inicirali osnivanje Stalne konferencije gradova i opština, a prva, osnivačka skupština održana je 1953. godine baš u Beogradu. Otada glavni grad aktivno učestvuje i podržava rad naše nacionalne organizacije. Opštine i gradovi najbliži su građanima i odgovorni su za njihove ključne, životne probleme, a građani su svakog dana u prilici da procenjuju i vrednuju naš rad - rekao je Šapić.

Beograd mnogo puta pokazao da je na usluzi običnom čoveku, trudeći se da to iz dana u dan unapređuje, naveo je Šapić.

- Svakodnevna usluga koju pružamo građanima Beograda nekada je jednako važna kao i velike infrastrukturne stvari. Uveren sam da građani Beograda to prepoznaju, a mi ćemo učiniti sve što je do nas da i u budućnosti na tome dosledno i posvećeno radimo - istakao je Šapić.

Zadaci su mnogobrojni, dodao je Šapić, bilo da je reč o komunalnim uslugama, urbanom, ekonomskom i društvenom razvoju, te brizi kako za velike projekte tako i za bolji život građana.

- Beograd kao glavni grad raspolaže snažnijim mogućnostima i kapacitetima od drugih lokalnih zajednica u našoj zemlji. Ipak, rešeni smo da stalno jačamo kvalitet rada naših javnih institucija, te da ih učinimo još efikasnijim i bližim građanima - naveo je Šapić.

Gradonačelnik Beograda je ukazao i na značaj snažne saradnje sa drugim lokalnim samoupravama, ali i sa predsednikom Republike, Vladom, ministarstvima, agencijama, javnim preduzećima.

- Preko je potrebno da udruženo radimo na razvoju lokalne samouprave u našoj zemlji. Udruživanjem resursa možemo uspešnije da ispunimo očekivanja naših građana, ali i da racionalno upravljamo gradovima i opštinama. Upravo s tim ciljem, ove godine četiri naša najveća grada: Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac inicirali su uspostavljanje bliže neposredne saradnje, u okviru koje možemo da podelimo iskustva i razmenimo praksu - rekao je Šapić.

Na jubilajnoj skupštini SKGO, koja se održava na temu "Uloga i značaj udruživanja gradova i opština u razvoju lokalne samouprave", obratili su se i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, ambasador i šef delegacije Evropske Unije u Republici Srbiji Emanuel Žiofre i ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar, ambasador Švajcarske Konfederacije Urs Šmid, a učesnike je pozdravio predsednik SKGO Goran Cvetanović.

Video: Šapić: Licitacijom za splavove do uređenog Savskog keja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Vlada

  7. decembar 2022 | 14:55

  Pocni da radis svoj posao u Beogradu, samo se slikas.

  8
  0

  Podelite komentar

 • Vlada

  7. decembar 2022 | 14:45

  Izmislja ovaj Sapic ,lupa gluposti...

  7
  1

  Podelite komentar

 • Eto...

  7. decembar 2022 | 16:20

  Saradnja lokalnih zajednica i jačanje institucija na usluzi jednom čoveku.

  0
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok