Radi se na osvetljavanju puta Sremčica - Železnik: Specijalna rasveta sa solarnim panelima

Na ovoj deonici, dugoj 1.700 metara, biće postavljena javna rasveta sa 60 solarnih panela

  • 4
Ulicna svetiljka, lampa, bandera, rasveta Foto: Pixaby

Ekipe JKP-a "Javno osvetljenje" su na inicijativu građana i na predlog opštine Čukarica počele radove na osvetljavanju puta koji povezuje Sremčicu i Železnik.

Na ovoj deonici, dugoj 1.700 metara, biće postavljena javna rasveta sa 60 solarnih panela koji će, osim ekoloških prednosti i velikih ušteda, značajno doprineti bezbednosti učesnika u saobraćaju.

Radove je obišao predsednik gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić i tom prilikom naglasio da će zahvaljujući dobroj saradnji sa Gradom Beogradom i "Javnim osvetljenjem" biti rešen dugogodišnji problem koji je mučio stanovnike ovih naselja.

"Građani su nam ukazali na problem vidljivosti na kolovozu tokom noćne vožnje, a naročito usled vremenskih neprilika poput magle ili snega. S obzirom na to da na ovom putu od Beogradske ulice u Sremčici do Ulice Stevana Filipovića u Železniku ne postoje elektroenergetski uslovi za postavljanje rasvete, ipak smo našli rešenje koje će povećati kvalitet života žiteljima ova dva naselja", istakao je Kolarić, dodajući da je dobra komunikacija s građanima i "Javnim osvetljenjem" omogućila da se tokom ove godine postavi nova i rekonstruiše postojeća javna rasveta na više lokacija na Čukarici.

Najznačajniji radovi izvedeni su na osvetljavanju Avalske ulice od Ibarske magistrale ka naselju Železnik, gde su postavljene 32 solarne svetiljke sa stubom, kao i na Putu za Draževac u Velikoj Moštanici i u Ulici Ljube Rankovića u Ostružnici.

Sprovedeni su obimni radovi na osvetljavanju parka u Ulici Stejapana Supanca u naselju Železnik. Radilo se i na osvetljavanju Starog obrenovačkog puta ka Umci, poteza od Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje do Hale sportova "Žarkovo", kao i javnog puta ispred veslačkih klubova na Adi Ciganliji.

Osvetljen je i potez koji povezuje ulice Cerski venac i Kosmajsku, park u Ulici Leposave Mihailović, parking u Paštrovićevoj ulici.

Osvetljenim i bezbednijim ulicama kretaće se i stanari jednog dela Ulice Tomasa Edisona u Sremčici, Milije Stanojlovića u Velikoj Moštanici, Makiške ulice u Železniku, Vodovodske ulice drugi deo, kao i Pionirske ulice, gde će biti postavljena 24 stuba javne rasvete i oko kilometar mreže.

Video: Čučković: Završena rekonstrukcija betonskog dela Brankovog mosta i zamenjena kompletna rasveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa

    12. decembar 2022 | 16:58

    Bavese rasvetom a problem prevoza, bas ih briga. Dali privatnik da vozi pa nas j..e kako hoce. Bahatost vozaca linije 511 nema premca...

  • Bravo

    12. decembar 2022 | 16:48

    Kod mene u stanu su sve solare Lampe gde treba pale se na pokret neke su na daljinski tako da sam prosle godine ustedeo 170 €

  • Mikac

    26. decembar 2022 | 17:16

    Pored stotine problema koje ima Sremčica vi osvetljavate put van naselja . Ovaj put treba još dve trake i nema trotoara. Inače u Sremčici u zadnjih 40 godina je samo renovirana nazovi pijaca i napravljen parking za tridesetak vozila. Ovo nije naselje već kasaba a ima 29000 stanovnika. Neverovatna bezobzirnost skupštine grada i opština Čukarica prema ovom naselju u prethodnih 50 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA