Po zimi i kiši čekaju zvono da bi ušli u školu? Roditelj snimio promrzle đake u Žarkovu, evo šta kaže direktor

Roditelj: "Pitamo zašto je problem da pusti decu u hol škole"; Direktor: "Ne postoji odluka o zabrani ulaska u školu"

  • 33

Gomila dece koja čekaju ispred ulaza u jednu beogradsku školu, navodno pet minuta pred početak časa - to je snimak objavljen na Instagram stranici Serbia Live Beograd.

Prema anonimnoj izjavi, deci je onemogućen ulazak u OŠ "Ljuba Nenadović" u Žarkovu sve do petog minuta pred početak nastave. Direktor škole, međutim, za "Telegraf" negira ovu tvrdnju.

"U četvrtak, po onom pljusku, direktor je zabranio da se deca puste u školu, nego tek kad zvoni (pet minuta pre početka nastave). U ponedeljak je pustio da deca uđu u hol škole da se ne smrzavaju, jer smo se mi, roditelji, žalili, ali već juče je opet rešio da drži decu po onoj hladnoći do zvona napolju.

Pitamo zašto je problem da pusti decu u hol škole do zvona da se ne smrzavaju? Puni su domovi zdravlja bolesne dece, da li treba još više njih da se razboli? U pitanju su deca od prvog do četvrtog razreda, mada ne pušta ni starije đake", stoji u objavi.

Direktor: Ne postoji odluka o zabrani ulaska u školu, to nije istina

"Ovom prilikom želim da Vam kažem da je naša škola bezbedna sredina za sve i da ima dobru saradnju sa roditeljima. Na svakoj sednici nastavničkog Veća, školskog odbora i Saveta roditelja obavezna tačka dnevnog reda je bezbednost u ustanovi. Roditelji uvek imaju priliku da svoje mišljenje iznesu i da zajedno sa nama zaposlenima unaprede rad ustanove u svakom smislu.

Na konstataciju roditelja da je škola, odnosno direktor zabranio ulazak u školu za učenike i da se učenici smrzavaju nije istinita, jer takva odluka ne postoji.

Roditelji se nikad školi nisu oglasili po ovom pitanju.

Smatram da se ukoliko i postoji nešto u ustanovi što treba da se unapredi da je svemu potrebna dobra i primerenija komunikacija između roditelja i škole.

Netačno i paušalno iznošenje događaja o radu škole samo stvara ionako već narastući jaz između škole i roditelja", odgovorio je za "Telegraf" Đuro Kosić, direktor OŠ "Ljuba Nenadović".

Video: Protest prosvetnih radnika na Trgu Nikole Pašića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ух

    15. decembar 2022 | 08:03

    Шта ви родитељи радите,правите дебиле од те деце. Човече кад их водиш на зимовање,тамо ти се не смрзавају јел....јао да,па то си ти урадио,ово је испред школе,удри на просвету.И ми просветари,стварно смо највеће зло у овом друштву. Ми мучимо фину,васпитану,културну децу ,оптерећујемо још финије,културније,васпитаније родитеље. Срам да нас буде,шта ми хоћемо.Не дамо петицу,дете брка ћирилицу и латиницу,уместо да будемо сретни што је мултифинкционалан,користи оба писма одједном,срам нас било. Дамо један јер је дете рекло 2+2 је пет,па тако ће да увећава родитељски"поштено стечен капитал",а ми ту један. ...Срам нас било....Овај родитељ се помучио да довезе дете до школе,да се не смрзне (читај да не упрља јакну од 20000,патике исто,тешка торба) ,а ми га ту сиротог држимо напољу. Срам нас било....А питаш ли се ти тата,да та деца можда не чекају свог друга/другарицу па неће да уђу у школу....Срам нас било....

  • Nisu problem deca

    15. decembar 2022 | 08:04

    Problem su skorojevici od roditelja koji decu pokusavaju da naprave idiotima. Deca ne umeju da koriste mozak jer zive pod staklenim zvonom. Cuj pada kisa, hoce li deca crci od par kapi kise? Najbolje da kolima udju u ucionicu ili direkt avionom. Zaboravili smo da hodamo, da se igramo, da se smejemo, da se druzimo. I na snimku ne vidim da bilo koje dete da se smrzlo i place sto je kisa, vise deluju da su zeljni druzenja.

  • Maj

    15. decembar 2022 | 08:24

    Mi kao klinci napolje sneg, kisa, igra ovi danasnji roditelji sedi uzmi mobilni toplo, za zivot nesposobna generacija dolazi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA