• 0

Otvoren Sajam zapošljavanja na opštini Palilula

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović, zajedno sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Zoranom Martinovićem, prisustvovao je danas otvaranju Sajma zapošljavanja koji u Centru za kulturu "Vlada Divljan" zajedno organizuju Gradska opština Palilula i Nacionalna služba za zapošljavanje - filijala za grad Beograd

  • 0
Sajam zapošljavanja na opštini Palilula

Foto: Promo/ Vladimir Lalić, GO Palilula

Na sajmu učestvuje više od 30 poslodavaca iz Beograda, koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem oko 960 lica.

Predsednik Ivanović je istakao zadovoljstvo brojem pooslodavaca koji su ponudili radna mesta na ovom sajmu, kao i brojem zainteresovanih koji su već u prvom satu posle otvaranja počeli da se interesuju za ponuđene radne pozicije na štandovima poslodavaca. On je dodao da je to i pokazatelj da posla ima za sve koji žele da rade. Naglasio je i da Gradska opština Palilula ima odličnu saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i njenom filijalom za grad Beograd, što se ogleda i u organizaciji sajmova zapošljavanja koji su najbolji način da nezaposlena lica u direktnom kontaktu sa poslodavcima vide mogućnosti za svoje radno angažovanje.

Sajam zapošljavanja na opštini Palilula

Foto: Promo/ Vladimir Lalić, GO Palilula

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović rekao je da oni veliki pažnju posvećuju organizaciji sajmova i da je u periodu januar-novembar ove godine u njihovoj organizaciji održano više od 60 sajmova zapošljavanja na kojima je učestvovalo oko 1.300 poslodavaca koji su iskazali potrebu za zapošljavanjem oko 14.000 izvršilaca. Oko 9.200 lica ili 18,32% od ukupnog broja onih koji su prisustvovali sajmovima već je našlo zaposlenje. Martinović je istakao i izuzetnu saradnju sa Gradskom opštinom Palilula koja ima konstituisan i savet za zapošljavanje, radi na smanjenju stope nezaposlenosti, a kao veoma efikasnu ocenio je i saradnju u oblasti zapošljavanja sa predstavnikom koji je zadužen za romska pitanja u GO Palilula.

Na Sajmu zapošljavanja u Centru za kulturu "Vlada Divljan" firme i organizacije iz raznih oblasti poslovanja najviše slobodnih poslova ponudile su za pozicije elektro i mašinskih inženjera, menadžera društvenih mreža, medicinskih radnika, vaspitača, radnika u ugostiteljstvu, radnika obezbeđenja, prodavaca, magacionera, vozača, građevinskih radnika, kao i nekvalifikovanih radnika.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA