Nastavna sredstva na poklon školama u zonskom sistemu

JKP "Parking servis" je uručilo nastavna sredstva osnovnim školama sa područja zonskog sistema parkiranja, koja su nabavljena novcem od plaćanja parkiranja na posebno obeleženim đačkim parking mestima

  • 0
Urucenje donacija osnovnim skolama u okviru akcije Đačko parking mesto Foto: Promo/ JKP Parking servis

Ovime je svečano završen šesti ciklus akcije "Đačko parking mesto", a ujedno započet i novi ciklus predavanja o saobraćaju u okviru akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole".

U holu OŠ "Đuro Strugar" na Novom Beogradu ove godine su 33 beogradske osnovne škole primile od "Parking servisa" donaciju nastavnih sredstava, kojima se unapređuje proces nastave. U ovogodišnjem ciklusu akcije učenici i njihove škole dobili su 19 interaktivnih tabli, 35 projektora, dva računara sa monitorima, šest multifunkcionalnih štampača i jedan razglas. Svake godine direktori škola se izjašnjavaju koje nastavno sredstvo im je neophodno, "Parking servis" ga nabavlja od novca prikupljenog od plaćanja parkiranja na đačkim parking mestima i zatim donira školi.

Urucenje donacija osnovnim skolama u okviru akcije Đačko parking mesto Foto: Promo/ JKP Parking servis

Direktorka Osnovne škole "Đuro Strugar" Ana Lazarević, kao domaćin ovogodišnje svečanosti, poželela je dobrodošlicu svojim kolegama i prisutnim gostima i zahvalila "Parking servisu" na donaciji. Ona je napomenula da je njena škola tek dve godine obuhvaćena akcijom "Đačko parking mesto", da je prošle godine donacijom dobila razglas, a ove interaktivnu tablu i projektor i pohvalila akciju, zahvaljujući kojoj škole iz godine u godinu unapređuju kvalitet nastave.

V. d. direktora JKP "Parking servis" Andrija Čupković istakao je da se svake godine sa proširenjem zonskog sistema, povećava i broj škola koje dobijaju donaciju.

-"Parking servis", kao društveno-odgovorno preduzeće, kroz akciju "Đaci vas mole, usporite pored škole", već 16 godina brine o bezbednosti najmlađih. Čitava jedna generacija mladih ljudi je stasala učeći od "Parking servisa" kako da bezbedno dođe od kuće do škole i oni sada završavaju fakultete. Kroz akciju "Đačko parking mesto" doniramo nastavna sredstva osnovnim školama i na taj način podižemo kvalitet nastave. Za prethodnih šest godina donirali smo više od 90 interaktivnih tabli, 130 projektora, po 25 računara, štampača i razglasa i drugu opremu koja je školama bila najpotrebnija – rekao je Čupković.

Urucenje donacija osnovnim skolama u okviru akcije Đačko parking mesto Foto: Promo/ JKP Parking servis

Na predavanjima u okviru akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole", đaci prvaci beogradskih osnovnih škola od 2007. godine uče osnovna pravila ponašanja u saobraćaju. Akcijom su obuhvaćene sve osnovne škole na teritoriji Beograda, a kroz edukaciju će ove godine proći 17.320 đaka prvaka, najviše od kako je akcija pokrenuta.

"Parking servis" koristi svaku priliku da, u saradnji sa Saobraćajnom policijom, apeluje na vozače da opreznije voze u zonama škola, a da ukoliko se parkiraju, to učine upravo na ovim posebno obeleženim đačkim parking mestima, jer plaćanjem parkiranja daju donaciju školi u blizini koje se ono nalazi.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA