Roditelji u Beogradu više neće plaćati udžbenike za školarce, privatni vrtići ubuduće bez doplate

"Septembar je uvek mesec gde su sve beogradske porodice izuzetno finansijski opterećene i mi smo se odlučili da Grad Beograd i tu povede računa o svojim građanima"

  • 14

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je budžetom za sledeću godinu obezbeđen novac da od sledeće školske godine svi beogradski osnovci i srednjoškolci dobiju besplatne udžbenike.

"To je tema koja se dugo godina u javnosti provlači. Septembar je uvek mesec gde su sve beogradske porodice izuzetno finansijski opterećene i mi smo se odlučili da Grad Beograd i tu povede računa o svojim građanima i da od sada odvajamo sredstva za udžbenike", rekao je Šapić na redovnoj konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Osim toga, naveo je da su obezbeđena sredstva da od sledeće školske godine sva beogradska deca besplatno idu u vrtiće.

"Znate da se vrtić danas plaća, ne puna cena, ali deo se plaća. Mi smo odlučili da budžetom obezbedimo sredstva da svi beogradski predškolci starosti do sedam godina, to jest njihovi roditelji, više ne moraju da odvajaju novac da bi im deca išla u vrtić", rekao je Šapić.

Video: Šapić: Pešačko-biciklistički most počeće da se gradi do kraja sledeće godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I sad

    19. decembar 2022 | 13:20

    Me bas zanima:jel taj Beograd u Srbiji? Pre neki dan za svu beogradsku decu po 6000 dinara,sad besplatne knjige....a u kojoj to državi mi ostali živimo ?

  • Pero

    19. decembar 2022 | 14:03

    Ово је стварно дискриминација остатка становништва Србије!Сви дајемо исте дажбине, свима нам је живот исто скуп...у шоку сам, не знам како их није срамота, зар су наша деца мање вредна, и зар им мање треба. ?! Дно дна!Ја сам професор, и имам МАЊУ плату од републичког просека...а дају новац деци...није чудо што нам се све ово дешава

  • Dragana

    19. decembar 2022 | 14:43

    Ovo je totalna diskriminacija dece, zar su samo deca iz Beograda deca a ostala sirom Srbije gradjani petog reda ili sta vec? Deci iz Beograda vauceri pa sad besplatne knjige a roditelji sirom Srbije sve to placaju. Polako samo neko se previse zaigrao ko zeli da razdvaja decu na Beogeadsku i ostale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA