≫ 

Šapić najavio uklanjanje tramvajskog mosta iduće godine: "On ne može da se iseče i da se prebaci"

Gradonačelnik je ponovio da ga ne zanima šta će biti sa Starim savski mostom i gde će biti da odnet kada bude razmontiran

  • 12
Tramvajski stari savski most Foto: Nikola Anđić

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da bi, ukoliko sve bude u redu, već sledeće godine trebalo da se krene u realizaciju sklanjanja Starog savskog mosta i izgradnje novog.

Odgovarajući na pitanja novinara na redovnoj konferenciji u Starom dvoru, Šapić je naveo da u produžetku mosta treba da se gradi tunel što je, istakao je, projekat koji suštinski treba da promeni saobraćaj u Beogradu.

Naveo je da će tunel, dužine 1,8 kilometara, da spoji Višnjičku banju, Karaburmu, levu obalu Dunava, Palilulu sa Novim Beogradom i da se "ulije" u most sa četiri trake.

"Učinićemo sve da se projekat tunela ubrza, da praktično u momentu kada bude završen most tunel barem bude na pola i da relativno brzo nakon toga imamo nešto što zaista menja Beograd", rekao je Šapić.

To će, kako je istakao gradonačelnik, biti najveći saobraćajni projekat u poslednjih 40 godina u Beogradu.

"Ništa neće promeniti saobraćajnu sliku Beograda kao petlja na Novom Beogradu, to jest produženje Bulevara Nikole Tesle koji čitav Zemun spaja sa Novim Beogradom, novi most sa četiri trake i tunel u koji ulazite u jednom, a izlazite u potpuno drugi deo grada, da ne pričam o zagađenju i gužvama u saobraćaju koji će da budu manji", rekao je Šapić.

Gradonačelnik je ponovio da ga ne zanima šta će biti sa Starim savski mostom i gde će biti da odnet kada bude razmontiran.

"Stvarno ne znam gde će da se nosi. Taj koji vam je rekao da može da se iseče i da se negde prebaci pitajte njega, jer je to nemoguće. Ne može da se iseče i da se prebaci, on mora ceo da se razmontira. A kad se razmontira, čelik od koga je napravljen i gvožđe, šta će s tim biti, ne znam", rekao je Šapić.

U planu i most do Ade

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas i da se neće odustati od projekta pešačko-biciklističkog mosta koji će povezivati Novi Beograd i Adu Ciganliju i najavio da bi izgradnja tog mosta trebalo da počne krajem sledeće ili početkom 2024. godine.

"Odvojen je novac za projekat i ukoliko ga završimo do kraja sledeće godine, počećemo sa izgradnjom mosta ili krajem sledeće ili početkom 2024. godine", rekao je Šapić na konferenciji u Starom dvoru, odgovarajući na pitanje novinara da li će se odustati od ovog projekta jer su pojedina udruženja novobeogradskih blokova pokrenula inicijativu da se odustane od izgradnje mosta, tvrdeći da će "ugroziti saobraćaj i napraviti gužve".

Šapić je dodao da se procenjuje da će za izgradnju ovog mosta biti potrebno oko godinu dana.

Video: Neobičan prizor na Starom savskom mostu: Labud blokirao saobraćaj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • teorija zavere

    19. decembar 2022 | 14:44

    Na tom mestu definitivno treba novi most. Ne vidim čemu nostalgija prema mostu čije je prvo ime bilo "Princ Eugen" i koji su podigli nemački okupatori, u toku drugog svatskog rata, da bi prebacili tenkove preko reke. Širi most + tunel će prilično da rasterete saobraćaj. Ukoliko je ipak moguće iskoristiti stari most treba ga preseliti u neko drugo mesto. Ima toliko malih mesta kojima nedostaje most.

  • Pavicevic

    19. decembar 2022 | 14:50

    A sta kazete da rekonstruisete Ulicu Vojislava Ilića i Plavi most koji vodi ka Medaku i Jerkoviću...? V. Ilića je u katastrofalnom stanju vec 10 godina ...naboran asfalt, rupe, ulegnuća, ispupčenja, prosut beton po putu .......dugacka ulica, mnogo svakodnevnog saobraćaja, puno linija gradskog prevoza , a ulica u jezivom stanju...kola poskakuju po putu od nabora i pregiba ,pogotovo u delu kod tekstilne škole i kod Vera i na raskrsnici sa Ustaničkom ulicom...

  • Dex

    19. decembar 2022 | 14:30

    Bravo. Realizujte sto pre.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA