≫ 

Najavljena Ulica otvorenog srca na dve lokacije u Beogradu, slična manifestacija i u Surčinu

"Ulica otvorenog srca" je zamišljena da proslavlja humanost, "otvaranje" srca našeg grada, ali i da se humanošću svih koji učestvuju u ovoj manifestaciji nekome i pomogne

  • 0
Ulica otvorenog srca Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca" održava se 1. januara u Svetogorskoj ulici, najavljeno je iz Turističke organizacije Beograda.

Apeluje se na građane da 1. januara ne parkiraju vozila u ulicama koje se seku sa Makedonskom i Svetogorskom. Reč je o raskrsnicama Makedonske i Svetogorske ulice sa Nušićevom, Kondinom, Cetinjskom, Vlajkovićevom, Palmotićevom i Ulicom Stevana Sremca.

Vozila "Parking servisa" će pomeriti automobile koji su parkirani na ovom potezu, jer će ometati prolaz pešaka i postavljanje novogodišnjih štandova.

Video: Spektakularni gradski doček Nove godine ispred Skupštine Srbije

"Ulica otvorenog srca" je jedna od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada i njegovu otvorenost.

Nastala je pre pola veka u "Srpskoj kafani", kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste.

Iz ovog nesvakidašnjeg druženja, Turistička organizacija Beograda je osmislila praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost.

Od 1988. godine zvanično je ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija Grada Beograda tokom koje prođe više od 100.000 ljudi.

"Ulica otvorenog srca" je zamišljena da proslavlja humanost, "otvaranje" srca našeg grada, ali i da se humanošću svih koji učestvuju u ovoj manifestaciji nekome i pomogne.

Muzičko-zabavni program će se izvoditi ispred Ateljea 212, Radio Beograda i Opštine Stari grad.

Organizatori manifestacije su Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i Gradska opština Stari grad, a mesto dešavanja su Svetogorska ulica i deo Makedonske, od Takovske do zgrade Doma omladine Beograda.

Tačno u podne, posle novogodišnjih čestitki, mali vatromet simbolično otvara "Ulicu otvorenog srca 2023". Iz zgrade pozorišta izlaze izvođači i započinju tradicionalnu šetnju, stvarajući jedinstvenu karnevalsku povorku punu muzike i igre koja simbolično pokreće "Ulicu otvorenog srca", kada kreće i glavni program na pjaceti Ateljea 212.

Ulica otvorenog srca i na Novom Beogradu

Gradska opština Novi Beograd tradicionalno će i ovog 1. januara organizovati manifestaciju Ulica otvorenog srca, ispred TC "Merkator" u Bulevaru Zorana Đinđića.

U višečasovnom programu koji je planiran, Novobeograđani i Beograđani moći će da provedu prvi dan Nove godine u novogodišnjoj atmosferi za koju će biti zaduženi dečji horovi novobeogradskih školaraca, kulturno-umetnička društva, a mališani će uživati i u prigodnoj pozorišnoj predstavi za decu Lutkarskog pozorišta "Pinokio" i nastupu dečjeg hora "Čarolija". Za omladinu je planiran nastup muzičkog Benda "Gorica&The Grooveheadz".

Mališane će zabavljati Deda Mraz i kostimirani animatori, a sigurno će se radovati i besplatnim balonima.

Kao i svake godine, biće postavljeni i mnogobrojni štandovi prodajnog karaktera, a najlepša slika sa Ulice otvorenog srca biće mnoštvo klovnovskih nosića koji će se crveneti na licima sugrađana, a sav prilog od kupovine klovnovskih nosića biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Događaj će trajati od 10 do 15 časova.

Surčin - opština otvorenog srca

Iz Gradske opštine Surčin saopštavaju da će se 1. januara održati manifestacija "Surčin – opština otvorenog srca 2023", sa početkom u 12 časova.

Surčinci pokazuju "Veliko srce" prvog dana Nove godine u centru Surčina, na Trgu Zorana Đinđića.

Tada će na otvorenom umetnici prikazati svoje veštine i akrobacije, animirati posetioce i prolaznike te svi zajedno podeliti radost igre, karnevala i vere u lepše sutra.

Raznovrsni ulični animatori, artisti, zabavljači, muzičari, glumci, plesači i balerine zabavljaće i uveseljavati sve one koji radost prvog jutra u Novoj godini žele da podele sa drugima.

Kulturni centar Surčin je pokretač ove akcije, a za sprovođenje su zaslužni privrednici Surčina i Beograda koji svojim donacijama pomažu ceo projekat i na taj način doprinose uspehu ove manifestacije, navodi se u saopštenju.

Video: Gužva u Ulici otvorenog srca i ovog 1. januara: Roditelji izveli mališane, deca uživaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA