Deca deci naslikala na stotine umetničkih dela: Jedna firma ih otkupila, novac otišao u prave ruke

Stotinu umetničkih radova koje su slikala deca zaposlenih Konstruktor grupe a koje je firma otkupila i sredstva prosledila dalje, otišla su za potrebe dečije klinike "Tiršova" u Beogradu

  • 0
Humanitarna akcija dece zaposlenih Konstruktora Foto: Kontruktor

Deca zaposlenih građevinske kompanije Konstruktor, mali donatori velikog srca, uoči nove 2023. godine naslikali su stotinu umetničkih dela zbog druge dece. Sve njihove radove, firma Konstruktor je "otkupila", a sredstva su donirana za potrebe dečije bolnice "Tiršova" u Beogradu u vidu moderne medicinske i hirurške opreme.

Ova plemenita i kreativna akcija podstakla je svu decu zaposlenih da učine nešto lepo za druge, a menadžment kompanije Konstruktor je to u potpunosti finansijski podržao sa jasnim krajnjim ciljem - "koliko varnica, toliko parica"- deco slikajte! Koliko slika, toliko novca dajemo, ovo je vaša humanitarna akcija.

Mališani su to ozbiljno shvatili, i slali svoja remek dela svakog dana. Od dece koji su tek naučili da drže olovku, pa sve do studenata primenjenih umetnosti...i napravljena je velika izložba u holu Konstruktora.

Direktorka marketinga Konstruktora, Tatjana Vesnić, kaže da je ova akcija, kao i svaka drug, počela sasvim spontano, i od srca. Zato je i ispalo tako lepo i inspirisalo sve.

- Sedeli smo na nekom sastanku i usput pomenuli šta bi ove godine mogli poslati dragim klijentima za poklon čestitku. Tako je počelo...i kako to uvek biva, ideja krene da se grana na hiljadu strana, najviše za volanom dok vozim kola iz naše upravne zgrade u Rakovici, ka kući. Ovakve stvari, pored toga što su društveno odgovorne, zaista inspirišu i jako je lepo kada dobiju pravi smisao. Deca su ta koja su ovo podržala i uložili su svoj trud. Posle, kada se sve završilo, pokazali smo im slike da smo obišli Tiršovu i donirali sredstva, videli su svoju izložbu u holu zgrade, bili su jako ponosni na sebe. I meni, kao majci, kad se izuzmem iz pozicije zaposlenog koji sve ovo organizuje je ovo bilo veoma lično i drago. Takođe, želim da napomenem i iskažem neizmernu zahvalnost svima u bolnici Tiršova, upravi, lekarima, zaposlenima, svom medicinskom osoblju... ti ljudi zaista ne staju. Kada smo ih posetili, videli smo sve, iako smo to znali i od pre. Rade i bore se bez prestanka. Veliko hvala svim našim lekarima, želimo im što manje posla, a što više dečijih osmeha - navodi Tatjana Vesnić.

Novogodišnja akcija "od dece deci" našla je svoj put, i otišla u prave ruke. Stotinu umetničkih radova koje su slikala deca zaposlenih Konstruktor grupe a koje je firma otkupila i sredstva prosledila dalje, otišla su za potrebe dečije klinike "Tiršova" u Beogradu.

- Deca zaposlenih Konstruktora, naši mali donatori velikog srca naslikali su svoja umetnička dela! Potpisnici ovih "remek dela", od najmlađeg slikara od godinu dana koji je tek naučio da drži olovku, do studenta primenjenih umetnosti, imali su isti cilj- sve slike su im otkupljene, a prikupljena sredstva prosleđuju se dalje nekoj drugoj deci sa željom da na kraju ove 2022. godine bude puno više osmeha i još mnogo veselih crteža - istakla je Tatjana i dodala da je ovaj ponedeljak počeo izložbom 100 radova u holu upravne zgrade Konstruktora i da je ovo jedan jedan od lepših, ili najlepši ponedeljak do sad.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA