≫ 

Od 4. januara saobraća Panvoz, vožnja prva tri dana besplatna

Vesić je rekao da je pravo rešenje za Pančevo povratak u sistem BG voza, ali da o tome moraju da se dogovore dva grada - Beograd i Pančevo. Prilikom rekonstrukcije BG voza koji je projekat koji se radi uporedo sa metroom planira se da Pančevo bude u sistemu BG voza i da ima oko 30 polazaka dnevno iz Beograda i ka Beogradu

  • 3
Goran Vesić

Printskrin: Instagram/vesicg

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da će "građani Beograda i Pančeva od 4. januara moći da koriste Panvoz koji će saobraćati na relaciji Beograd - Pančevo".

On je u jutarnjem programu TV Kurir rekao da će prva tri dana korišćenja voza, 4, 5. i 6. januar, biti besplatni za sve korisnike a prodaja karata počinje 8. januara".

Panvoz će saobraćati svakog radnog dana, vožnja će trajati 30 minuta. Prva stanica će biti Pančevo Vojlovica, a poslednja Pančevački most (Dunavski peron).

  • 4. januara kreće voz

  • 30 minuta traje vožnja

  • 300 dinara će koštati karta

Vesić je istakao da prodaja karata za Panvoz počinje od 08. januara, po ceni od 150 dinara u jednom pravcu.

- U razgovorima sa Srbijavozom tražimo rešenje da cena za studente i đake bude niža - rekao je Vesić.

On je dodao da je pravo rešenje za Pančevo povratak u sistem BG voza, ali da o tome moraju da se dogovore dva grada - Beograd i Pančevo. Prilikom rekonstrukcije BG voza koji je projekat koji se radi uporedo sa metroom planira se da Pančevo bude u sistemu BG voza i da ima oko 30 polazaka dnevno iz Beograda i ka Beogradu.

- To je jedino pravo rešenje za gradjanke i građane Pančeva. Ministarstvo je uradilo ono što smo mogli, a za sistem BG voza neophodan je dogovor dva grada i pre toga rekonstrukcija sistema - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da je bio "zapanjen cenom karte koju je za relaciju izmedju Beograda i Pančeva naplaćivao prevoznik, da je to bezobrazluk kao i da je to tema za tržišnu inspekciju".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA