≫ 

Iza oglasa o nestalom psu na Senjaku krije se neverovatna priča: A vlasnici nude 500 evra onome ko ga nađe

Naime, Aleks Gulan, vlasnica psa, sa suprugom Milanom živi u Americi, ali su oboje poreklom iz Srbije. U rodnu zemlju vratili su se zbog Milanovog posla, a Srbiji se raduju zbog upoznavanja svojih korena

  • 8

Od neodoljivog psa Solej koji je pobegao na Senjaku i dalje ni traga. Porodica kod koje je godinama još iščekuje njen povratak, a onome ko bude našao Solej sledi nagrada u iznosu od 500 evra. Aleks, vlasnica ovog voljenog ljubimca koji je njen životni saputnik četiri godine, ističe da je ovo kuče deo porodice i da je svima jako važno.

Naime, Aleks Gulan, vlasnica psa, sa suprugom Milanom živi u Americi, ali su oboje poreklom iz Srbije. U rodnu zemlju sa dragim ljubimcem vratili su se zbog Milanovog posla, a Srbiji se raduju zbog upoznavanja svojih korena.

To je, dodaje, velika stvar i za njihovu decu..

- Za moju decu je divno da upoznaju svoju porodicu ovde i da se upoznaju sa prostorom s kog su potekli. Nije bilo šanse da dođemo bez Solej. Ona je naša porodica i dovoljno mala da lako podnese putovanje - priča Aleks.

Za praznike su išli u Pariz, a iako svoje kuče vode svuda sa sobom, ipak nisu mogli da ga povedu u Francusku jer su čekali njen evropski pasoš. Zamolili su komšiju da ga pričuva.

- Ostala je kod mog suseda koji je obožava i koji je sad slomljenog srca jer se nestanak dogodio pod njegovim nadzorom. Nesreće se dešavaju, a mi se sada trudimo da pronađemo našeg psića. Iznenađeni smo kako se zajednica okupila da nam pomogne i veoma smo zahvalni. Moj komšija je taj koji je okačio flajere - priča Aleks.

Tužna vlasnica ističe da je Srbija zemlja koja voli pse i da ljudi razumeju kako je izgubiti ljubimca.

Kako naglašava Aleks, da im Solej neizmerno znači, dokazuje i njeno ime koje na francuskom snači Sunce, a izabrali su ga baš zato što je ona u njihovoj porodici bila poput Sunca.

- Ona nije samo u srcima moje dece, već i cele zajednice ovde, kao i moje majke koja je, takođe, uništena. Ona ima 80 godina i Solej je bio neka vrsta terapijskog psa za sve nas. Čuvala nas je srećnim i mirnim i ispunjavala naš dom ljubavlju - kaže Aleks.

Kako ističe Aleks, pas je čipovan i odlaskom kod veterinara to će se odmah primetiti. Takođe, dodaje da Solej nije šišana pa moguće da će je neko ko je nađe odvesti "na frizuru" i veruje da će je neko prepoznati.

Ova porodica veoma teško podnosi dane bez svoje mezimice i moli sve da im na broj telefona 0698076950 jave ukoliko vide preslatku Solej.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA