≫ 

Ovo je najpaklenija beogradska ulica za vozače i pešake: Prekršaji se nižu u ritmu najveće kazaljke na satu

Ulica je duga svega 150 metara i cela treperi od migavaca

  • 1

Čovek daje gas i odjednom - polukružno. Pa kako ovde? Nalazimo se u Masarikovoj ulici, kratkoj, prometnoj i između dve žile kucavice grada: Kneza Miloša i Resavske. Prekršaji se ovde beleže u ritmu najveće kazaljke na satu.

Skretanje u Kneza Miloša iz Masarikove, ali na crveno, "laganica", i to iz trake za suprotan smer! Ovaj zalet bio je tim opasniji što je vozilo skretalo ulevo. To je bio i najteži prekršaj koji su naši reporteri zabeležili. U stvari, to je bila prava ludost za volanom.

Najgore je s parkiranjem. Cela ulica treperi od migavaca, svi su stali "na minut".

Ali, problem je i sam proces uparkiravanja i isparkiravanja. Žustri pokreti, motanje volana i rikverc deluju tako smelo da je pametnije biti što dalje od bilo kakvog vozila, bilo da ste vozač ili pešak.

Ne bismo ni za sve pešake mogli da kažemo da su oprezni u saobraćaju - jednog smo snimili dok šeta preko kolovoza, van pešačkog, gledajući u telefon, a i mnogi drugi prelazili su Masarikovu kao da je korzo.

Ova ulica duga je oko 150 metara, ali u njoj se nalazi čuvena Beograđanka, dve robne kuće, garaža, važne institucije poput Elektroistribucije.

Stoga ne čudi što ona vrvi od vozila, ali, kada bi se pravila poštovala, uz malo strpljenja, svima bi bilo lakše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursula

    13. januar 2023 | 18:24

    Za dođoše: Masarikovu ulicu dele tri opštine,Stari Grad,Vračar,Savski Venac.Tomaš Masarik ,Češki intelektualac odlikovan ordenom Karađordeve Zvezde,imao je i pasoš Kraljevine Srbije sa kojim je putovao po Svetu,Veliki brat Srbije i Srbskog naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA