≫ 

Oglasio se vlasnik broda koji je napravio haos na Savi i iznenadio sve

Protiv članova posade koji su bili u alkoholisanom stanju biće pokrenut hitan disciplinski postupak i izrečene mere propisane zakonom

  • 2
Sava reka kapetan tertni brod oštećeni splavovi Foto: Telegraf.rs

Privredno društvo Leget agregati saopštilo je večeras da je brod u njegovom vlasništvu u subotu zbog izuzetno loše vidljivosti zakačio splav na Makišu, dodajući da je kod posade broda alkotestiranjem pronađeno prisustvo alkohola, da će vlasniku splava nadoknaditi štetu i pred nadležnim organima pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti zaposlenih.

Brod samohotka "Leget III" u vlasništvu privrednog društva Leget agregati doo iz Sremske Mitrovice je u subotu, 14. januara, krenuo sa bagera "Kupa" koji se nalazi na 1.172 kilometara reke Dunav prema deponiji "Beo Beton" na Makišu, na 12. kilometru reke Save.

Neposredno pred deponiju, oko 18 časova i na oko 11. kilometru reke Save, zapovednik broda je zbog izuzetno loše vidljivosti izazvane gustom maglom i nepreglednošću "zakačio" splav koji je bio postavljen uz obalu reke, saopšteno je iz privrednog drištva Leget agregati.

Video: Teretni brod udario u splavove na Savi: Kapetan i mornar imali nekoliko promila alkohola u krvi

Vlasnik oštećenog splava pozvao je pripadnike MUP-a, koji su alkotestirali posadu broda, prilikom čega je kod zapovednika očitana vrednost od 2,5 promila alkohola u organizmu, a kod mornara 1,9 promila, navedeno je u saopštenju.

Brod samohotka "Leget III" je bez odlaganja obezbeđen, usidren i stavljen pod nadzor, a zastupnici privrednog društva u čijem je vlasništvu brod odazvali su se svim nadležnim organima i reagovali u skladu sa propisanim procedurama.

Leget agregati će nastalu materijalnu štetu nadoknaditi vlasniku oštećenog splava i pred nadležnim organima pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti zaposlenih, dodaje se u saopštenju.

Protiv članova posade koji su bili u alkoholisanom stanju biće pokrenut hitan disciplinski postupak i izrečene mere propisane zakonom.

Kada je reč o ispravnosti broda "Leget III", brod je 1982. godište, a njegova sposobnost za plovidbu potvrđena je od strane Uprave za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, koja kao organ resornog ministarstva, redovno vrši tehnički nadzor nad brodovima unutrašnjе i pomorskе plovidbе.

Iako je u pitanju izolovan slučaj, zastupnici privrednog društva Leget agregati nastaviće da se pridržavaju svih mera bezbednosti kako se ovakva situacija više ne bi ponovila, dodaju iz tog privrednog društva.

Video: Očevidac otkrio detalje nesreće: Prvi snimci splavova koje je oštetio teretni brod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    15. januar 2023 | 22:04

    Da je ovo normalna drzava oni bi bili u penziji i pijani isli u krevet kod svoje kuce na spavanje…a ovako to nam je sto nam je…

  • Sima

    16. januar 2023 | 17:09

    Drzava je normalna,ali mladi nece da rade te poslove.Radije sede po ceo dan u kaficima i diskotekama,i zadruzi na pinku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA