RADOST EVROPE: Karnevalom u centru grada otvoren 43. Međunarodni susret dece (FOTO)

Beogradski osnovci ugostiće oko 700 svojih vršnjaka iz 19 država, koji će tokom narednih pet dana, kroz igru, pesmu, ples i likovnu umetnost prikazati kulture iz kojih dolaze

  • 1

Međunarodni susret dece "Radost Evrope", 43. po redu, počeo je svečanim defileom dece iz 19 država i njihovih domaćina Knez Mihailovom ulicom i zabavnim programom na košarkaškom terenu na Kalemegdanu. Oko 700 mališana će provesti narednih pet dana u Beogradu, gde će  uživati u mnogobrojnim predstavama, koncertima i sportsko-rekreativnim aktivnostima. Svaka zemlja predstaviće se svojim programom.

Ovogodišnji susret, na temu "Spuštajmo potoke u reke široke, razvijajmo leve i desne pritoke", otvoren je uz graju na mngobrojnim jezicima, široke osmehe, igru mažoretkinja, pesme i igre. Inače, za temu ovogodišnje "Radosti Evrope" odabrani su stihovi Duška Radovića, povodom obeležavanja 90 godina od rođenja značajnog srpskog stvaraoca za decu. U Radovićevim stihovima deca Evrope mogu pronaći inspiraciju za maštanje i umetničko stvaralaštvo.

Deca od 7 do 14 godina, smeštena kod svojih domaćina, učenika beogradskih osnovnih škola, kroz igru, druženje, predstave, koncerte, različite aktivnosti prenosiće svoju i učiti o kulturi drugih učesnika "Radosti Evrope".

Tradicionalna manifestacija, koja se u Beogradu održava od 1969.godinezavršava se 5. oktobra svečanim dečjim koncertom u Velikoj sali "Sava" centra na kome će, kao i prethodnih godina, svaka grupa dece iz 19 država prikazati kratak program kojim predstavlja svoju zemlju.

Dečji susret organizuje Dečji kulturni centar Beograd pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Gradske uprave Grada Beograda.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • s

    3. oktobar 2012 | 18:33

    E ovo je PONOS i lepota celoga sveta! A ne nekolicina izopačenih umova koji ništa drugo ne rade nego samo gledaju čija je zadnjica lepša!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA