• 0

Potpisana Evropska Povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou

Predsednik Gradske opštine Palilula Miroslav Ivanović i generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Nikola Tarbuk, potpisali su danas Evropsku Povelju o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou, koja će doprineti da Opština Palilula unapredi principe rodne ravnopravnosti u svojoj sredini, sledeći potpisanu Povelju

  • 0
Potpisana Evropska povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou

Foto: Promo/ Vladimir Lalić

Evropska Povelja o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou namenjena je lokalnim i regionalnim upravama Evrope, koje se njenim potpisivanjem, javno obavezuju da će slediti principe rodne ravnopravnosti i sprovoditi odredbe propisane Poveljom u svojim sredinama.

Povelju je do sad potpisalo 85 gradova i opština u Srbiji i 1936 opština, gradova i regiona iz 36 zemalja Evrope.

U cilju pružanja podrške primeni ovih principa, svaka potpisnica Povelje će pripremiti Akcioni plan, koji će određivati prioritete, aktivnosti i sredstva za njegovo sprovođenje. Potpisnice će takođe biti u obavezi da se povežu sa svim relevantnim institucijama i organizacijama u svojoj zemlji kako bi na najbolji mogući način promovisale najbolje prakse u pogledu istinske ravnopravnosti.

Potpisivanju Evropske Povelje o rodnoj ravnopravnosti na lokalnom nivou prisustvovala je članica Veća opštine Palilula Maja Žmukić i članovi Saveta za rodnu ravnopravnost opštine Palilula.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok