Uskoro počinje izvlačenje splava Fristajler iz reke

"Fristajler" je počeo da tone svega nekoliko minuta posle ponoći, tokom dočeka Nove 2023. godine

  • 3
Splav Freestyler, Fristajler Foto: Telegraf.rs

Splav "Fristajler", koji je potonuo u novogodišnjoj noći, biće izvučen iz Save, potvrdili su "Novostima" u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu.

Oni su dali nalog i odobrenje vlasniku jednog od najpopularnijih prestoničkih plutajućih objekata da ga ukloni, a nadzor će obaviti Lučka kapetanija.

"Fristajler" je počeo da tone svega nekoliko minuta posle ponoći, tokom dočeka Nove 2023. godine. Kako su kasnije isticali nadležni organi, ali i potvrdili prvi rezultati istrage, glavni razlog potonuća jeste tri puta veći broj gostiju nego što je bilo dozvoljeno.

Naime, umesto najviše 220 ljudi, na splavu se u trenutku incidenta nalazilo njih oko 700.

Prisutni su u sveopštoj panici krenuli da beže ka glavnom ulazu, kada je nastao pravi stampedo. Ipak, na svu sreću teže povređenih nije bilo, ali je materijalna šteta ogromna.

Zbog toga su uhapšeni menadžer D. V. (46) i direktor M. R. (51), kojima je određeno zadržavanje do 30 dana, dok je vlasnik M. L. (51) pušten na slobodu uz meru.

Oni se kriviče za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Video: Drama Freestyler-a četvrti dan: Splav još više potonuo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA