≫ 

Učeniku u tuči u školi u Zemunu slomljen nos: Roditelji okrivljenog đaka nisu došli, a njemu preti isključenje

Sledi i obavezan vaspitni rad

  • 20
Saobraćajna škola, Zemun tuča DIREKTOR Foto: Telegraf

Goran Cvijanić, pomoćnik direktora Saobraćajne škole u Zemunu, gde se dogodio stravičan slučaj vršnjačkog nasilja u kom je učeniku drugog razreda polomljen nos, pričao je na licu mesta za Telegraf.rs. Kako nam je rekao na početku razgovora, pretučeni učenik je došao kod njega u četvrtak oko 14.15 i prijavio da je povređen.

- Prepoznao je učenika koji ga je povredio, opisao mi ukratko šta se desilo. Pozvao sam i učenika Đ.Š. koji ga ja napao. Obojica su bili kod mene u kancelariji, dobio sam dve različite priče i nakon toga insistirao sam da pozovu roditelje što su i uradili. Posle toga sam konsultovao kolege koje predaju fizičko vaspitanje da vide o kakvoj je povredi reč. Koleginice su rekle da postoji ozbiljnija povreda nosa. Poslao sam i jednog i drugog u učionicu dok ne dođu roditelji - navodi Cvijanić.

Prvo su, kaže, došli roditelji napadnutog dečaka.

- Tražio sam da momak napiše izjavu i da roditelji potpišu pa da vidimo šta dalje, i nakon toga su ga odveli u bolnicu. Do trećeg četvrtog časa nisu stigli roditelji Đ.Š. koji je pretukao ovog đaka. Pokušao sam da ga nađem, ali on je već otišao kući. Obaveštene su odeljenske starešine. Nakon petog časa, razredna Đ.Š. je rekla da je u kontaktu i da oni u petak imaju slavu i da verovatno zbog toga neće doći - priča Cvijanić.

Sledi, navodi, oglašavanje školske uprave o incidentu, prikupljanje izjava i po potrebi još nekih učenika koji su bili svedoci, a nakon toga će se sastati tim za borbu protiv nasilja i preporučiti mere.

- S obzirom na to da je u pitanju treći nivo nasilja, obavezan je vaspitni rad, a moguće je isključenje učenika iz škola - zaključuje on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzesika

    20. januar 2023 | 14:47

    Ne znam sta se desava sa direktorom, zasto nije zvao policiju, to je krivicno delo.

  • Перагеније

    20. januar 2023 | 14:45

    Деца НИСУ крива - све је то последица родитељске неодговорности... Родитеље по џепу па ће се све само од себе решити.

  • Ljubiša

    20. januar 2023 | 15:29

    Ma zakon u svoje ruke, jer u Srbiji zakon je selektivan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA