Beograd na samitu Mreže B40 balkanskih gradova u Atini

Za vreme trajanja Samita zamenica gradonačelnika Vesna Vidović je imala i niz sastanka sa gradonačelnicima Atine, Soluna, Skoplja i Sofije

  • 0
Samit Mreže B40 balkanskih gradova u Atini Foto: Beoinfo

Na Samitu Mreže B40 balkanskih gradova u Atini učestvovao je Grad Beograd, čiju je delegaciju predvodila zamenica gradonačelnika Vesna Vidović.

Ona je, obraćajući se prisutnima na Samitu, izrazila zahvalnost što je upravo Beograd prepoznat kao važan partner u procesima saradnje i donošenja rešenja za izazove velikih gradova.

Vidovićeva je rekla da je sadašnjost uvek teška, jer se u njoj problemi rešavaju, napomenuvši da su ideja Mreže B40 i njen cilj – povezivanje i razvijanje saradnje gradova u budućnosti, kakvu danas imamo na Samitu, značajni.

"Svedoci smo da gradovi i države funkcionišu u izuzetno izazovnom periodu i u takvim okolnostima moramo da uložimo dodatni napor, kako bismo pronašli najbolji put za sprovođenje lokalne politike od koje zavisi kvalitet života građana", objasnila je zamenica gradonačelnika Vesna Vidović.

Kada je reč o Beogradu, Vesna Vidović smatra da ubrzani razvoj ne bi bio moguć bez podrške predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade i svih nadležnih institucija.

"Sa ponosom mogu da istaknem da smo preusmerili pravac razvoja našeg grada, a tu prevashodno mislim na spuštanje Beograda na reke. Ponosni smo na projekte koji su započeti sa tim ciljem, poput Beograda na vodi i Linijskog parka. Takođe, u prethodnom periodu uređeni su mnogi trgovi, poput Obilićevog i Savskog trga, proširene pešačke zone, a istovremeno se ulaže u izgradnju infrastrukture, pa tako imamo radove na izgradnji obilaznice oko Beograda, početak izgradnje metroa", rekla je Vesna Vidović.

Za vreme trajanja Samita, Vidovićeva je imala i niz sastanka sa gradonačelnicima Atine, Soluna, Skoplja i Sofije, tokom kojih je bilo reči o daljoj saradnji i o planovima za dalji razvoj gradova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA