Šarenilo Kine u srcu Vračara: Posle lunarne Nove godine uživajte u čarima Dalekog istoka u "Božidarcu"

Posetioci će moći i da pogledaju savremeni kineski film sa prevodom na srpski jezik

  • 0
Kineska Nova Godina Foto: Tanjug/AP

Manifestacija "Vikend Kine na Vračaru", povodom lunarne Nove godine održaće se u subotu, 28. januara, u "Božidarcu".

Direktor "Božidarca" Vladimir Kljajić je izjavio da je veliko zadovoljstvo da se nakon tri godine pauze organizuje ovakva manifestacija koja ima za cilj približavanje kulture i običaja Kine našim sugrađanima.

"Kina je jedna od najstarijih civilizacija na svetu koja je bogata istorijom, običajima i zanimljivostima. U poslednje dve decenije postala je jedan od glavnih motora globalnog razvoja", rekao je Kljajić.

Tokom subote, posetioci će imati priliku da vide šoljice i čajnike koji se koriste u čajnoj ceremoniji u Kini, da probaju autentične kineske čajeve, nauče osnovne poteze kineske kaligrafije, naprave kineske ukrase od papira i još mnogo toga.

Na samom početku događaja, posetioci će moći da savladaju i osnove "tajđićuena", vežbe koja pomaže da poboljšamo zdravlje. Poziv za učestvovanje u radionicama pravljenja ukrasa, rezanja papira i kineske kaligrafije otvoren je za sve građane.

Za sve ljubitelje jezika biće organizovan "Language Cafe" tokom kog će zainteresovani imati prilike da se druže i razgovaraju na raznim stranim jezicima, sa fokusom na kineski jezik.

Na kraju dana, posetioci će moći da pogledaju savremeni kineski film sa prevodom na srpski jezik, a pored toga će imati prilike da pogledaju izložbu "Kineska nova godina" i uživaju u fotografijama koje na veoma interesantan način prikazuju različite momente ovog velikog kineskog praznika.

"Vikend Kine na Vračaru" podržava Gradska opština Vračar.

Detaljnija agenda i prijave se mogu naći na sajtu "Božidarca".

Video: Počele pripreme za kinesku Novu godinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA