Bulevar heroja sa Košara, novi put za Ovču i Batajnička petlja za sad bez javnog prevoza

Bulevar heroja sa Košara povezuje Tošin bunar i Most na Adi i duž njegove trase žutom bojom označena su autobuska stajališta

  • 0
Autobus 75 Foto: Mateja Beljan

Poslednjih godina izgrađeno je nekoliko značajnih gradskih saobraćajnica, ali one su ostale i bez autobusa javnog prevoza - reč je, pre svega, o tranzitnim pravcima, u kojima možda nema toliko potrebe za autobuskim stanicama, ali bi se vožnja stanovnika sa oboda grada značajno ubrzala.

Ipak, za sada nije u planu uvođenje javnog gradskog prevoza kroz Bulevar heroja sa Košara, od Ovče ili Padinske skele do Pančevačkog puta, kao ni kroz petlju "Batajnica" i na delu od Zemun polja do ovog naselja.

Bulevar heroja sa Košara povezuje Tošin bunar i Most na Adi i duž njegove trase žutom bojom označena su autobuska stajališta, koja su upadljiva i zbog svoje betonske podloge.

Međutim, tek dve tačke zgodna su mesta za presedanje - raskrsnice sa Ulicom omladinskih brigada i sa Tošinim bunarom.

Ovom trasom mogla bi da se uvede ekspresna linija za Bežanijsku kosu ili Surčin.

Čukarica će, ipak, ostati povezana sa Novim Beogradom linijama: 13, 85 i 89 i linijom 94 koja je tangentira.

"Za sada nije planirano uvođenje nove autobuske linije JLPP-a koja bi povezivala Novi Beograd sa Čukaricom preko Mosta na Adi. Nakon završetka radova na probijanju podvožnjaka u Bulevaru umetnosti ispod železničke pruge u zoni ukrštanja sa Bulevarom Heroja sa Košara, biće razmotrena mogućnost promene trase jedne od postojećih linija u navedenoj zoni u funkciji predmetnog predloga", kazali su u Sekretarijatu za javni prevoz.

Od Padinske skele ili Ovče mogla bi da se uvede linija koja bi novim putem ekspresno povezala ova naselja sa Pančevačkim putem.

"U postojećim uslovima, do daljeg definisanja sadržaja i gradnje u zoni saobraćajnice Severna tangenta, Sekretarijat za javni prevoz ne planira uspostavljanje nove linije JLPP koja bi saobraćala na trasi od Borče ka Pančevačkom putu", kazali su u Sekretarijatu.

Od Batajnice do Zemuna novim putem mogla bi da se preusmeri neka od postojećih linija: 703 ili 706E. Međutim, ne očekuje se dovoljan broj putnika za tako nešto.

"Sekretarijat za javni prevoz je u proteklom periodu preusmerio stalnu liniju JLPP br. 707 sa dela Novosadskog puta na servisne saobraćajnice i ul. Ugrinovački put u Altini, pre svega iz razloga veće prostorne pristupačnosti najvećeg broja korisnika javnom prevozu. Sama kategorija i profil Novosadskog puta čini ovu saobraćajnicu nebezbednu za prilaz i korišćenje od strane korisnika javnog prevoza. U skladu sa navedenim, Sekretarijat za javni prevoz prati dalji razvoj grada i saobraćajne mreže, a intencija jeste da se javni prevoz vodi duž saobraćajnica nižeg ranga, sa boljim prilaznim karakteristikama, posebno u delu gušće naseljenih zona. Dalja izgradnja Batajničkog bulevara i njegova veza sa ostatkom mreže, izgradnja intermodalnog terminala, poslovne zone uz BS "Braća Crnomarković", pokazaće kakve su potrebe i mogućnosti za uspostavljanjem javnog prevoza u navedenoj zoni", odgovor je Sekretarijata.

Video: U Beograd stiglo 100 novih autobusa na prirodi gas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA