≫ 

Građani zimi prijave od 20 do 30 rupa i oštećenja na putevima, nadležni saniraju i 5 puta više: Kako prijaviti

Ulice u kojima se najčešće javljaju oštećenja i udarne rupe su one u kojima dugo nije rađena detaljna rekonstrukcija, a podnose veliko saobraćajno opterećenje

  • 0

Od 20 do 30 žalbi građana dnevno pristigne tokom zimske sezone zbog udarnih rupa i drugih oštećenja na putevima glavnog grada, izjavio je danas za Tanjug Ljubiša Vukadinović, iz JKP "Beograd put".

- Brzina intervencije ekipa Službe za građevinsku delatnost JKP "Beograd put" zavisi od veličine i vrste oštećenja, stepena prioriteta saobraćajnice na kojoj se nalazi i vremenskih uslova. Uglavnom se reaguje u što kraćem roku, najčešće u roku od 24 sata -  rekao je Vukadinović.

On je precizirao da na dnevnom nivou ekipe JKP “Beograd put” imaju između 80 i 120 intervencija sanacije rupa.

"Tokom zime, u periodu od novembra do marta meseca, pristigne između 20 i 30 prijava građana zbog oštećenja na kolovozu", rekao je Vukadinović.

Ulice u kojima se najčešće javljaju oštećenja i udarne rupe su, kako kaže, one u kojima dugo nije rađena detaljna rekonstrukcija, a podnose veliko saobraćajno opterećenje.

"Ukoliko je reč o većim oštećenjima, vrši se zamena donjeg i gornjeg nosećeg i asfaltnog sloja.Ukoliko se radi o udarnoj rupi, površina se opseca i popunjava asfaltnom masom",  rekao je Vukadinović.

Vukadinović podseća da građani mogu prijaviti rupe na putevima putem Beokom servisa, ali i dispečerskom centru "Beograd puta".

Video: Čuvajte se ovo su sada, baš skupe rupe: Pogledajte kako izgleda ulica sa najviše rupa u prestonici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA