≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nastavlja se zimska akcija Instituta za transfuziju krvi: Ovo je raspored dežurnih ekipa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tokom vikenda, transfuziološki autobusi će biti ispred većih tržnih centara

  • 0
DAVAOCI KRV MED Dobrovoljni davaoci krvi, Institut za transfuziju krvi Srbije

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Institut za transfuziju krvi Srbije podseća da se nastavlja Zimska kampanja dobrovoljnog davalaštva, koja za cilj ima prikupljanje jedinica krvi u deficitarnim mesecima.

Osim u ovoj ustanovi, koja se nalazi u Ulici Svetog Save 39, i gde se krv može dati radnim danom od 7 do 19 sati, a subotom i praznicima od 8 do 15, tokom nedelje biće organizovane i brojne akcije na terenu.

Transfuziološki autobus danas će se nalaziti na Novom Beogradu, kod Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija od 11 do 16 časova, a sutra kod "Belvila" u istom vremenskom periodu, kao i kod Starog Merkatora od 10 do 15 časova.

Za dobrovoljne davaoce istog dana svoja vrata otvara i Univerzitetska dečja klinika u Tiršovoj na Savskom vencu od 11 do 14 časova.

U sredu, 8. februara, krv se može dati u Centru za kulturu u Lazarevcu od 10 do 16 časova, kao i u obrenovačkoj "Termoelektrani A" od 8 do 14 časova.

U četvrtak, 9. februara, planirane su dve akcije na Novom Beogradu: u "Indotek Group Serbia, Business Point Belgrade" od 10 do 12.30 i u "Indotek Group Serbia, Fortyone" od 13 do 15.30 časova, kao i u obrenovačkom Crvenom krstu od 9 do 14 sati i u "Al Dahri" na Paliluli od 8 do 12 časova.

U petak, 10. februara, krv se može dati u Biblioteci grada Beograda na Starom gradu od 11 do 16 časova, kao i ispred Doma zdravlja u Požeškoj na Čukarici od 9 do 14 časova.

Tokom vikenda, transfuziološki autobusi će biti ispred većih tržnih centara i to u subotu, 11. februara, od 11 do 16 časova na "Ada molu", a u nedelju, 12. februara, u "Delta sitiju" od 11 do 16 časova i u "Ritejl parku" u Borči od 10 do 15 časova. Transfuziološki autobus će se u subotu nalaziti i ispred Crkve Svetog preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu od 9 do 14 časova.

"Ove zime pokloni život, daj krv", poručuju iz Instituta za transfuziju krvi Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA